Återkomsten en besvikelse för stjärnan

Återkomsten blev det inte som Fredrik Lindgren hade tänkt sig. Västervik föll borta mot Lejonen med klara siffror.

Fredrik Lindgren körde ihop 6+1 poäng.

Fredrik Lindgren körde ihop 6+1 poäng.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2022-07-15 09:50

För snart tre veckor sedan meddelade Fredrik Lindgren att han skulle ta ett uppehåll från tävlandet på grund av att inte kände sig fullt frisk.

När Västervik ställdes mot Lejonen mot torsdagskvällen var Lindgren tillbaka i Västerviksvästen, men återkomsten utvecklade sig inte som Fredrik hade tänkt sig.

På fem heat fick Fredrik ihop 6+1 poäng sedan han blandat och gett rejält när Västervik förlorat med klara 58–32.

I sitt andra heatet besegrade Fredrik ledaren av GP-serien Bartosz Zmarzlik, men i övrigt blev det bara enpoängare sedan han haft svårt att hänga med. Fredrik avstod från att köra något av nomineringsheaten.

– Jag väljer att inte kommenterar Fredriks insats. Jag har bara pratat lite kort med honom, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

undefined
Kenneth Bjerre i samtal med lagledaren Morgan Andersson.

Var det för tidigt att komma tillbaka?

– Det får du fråga Fredrik om, svarar Morgan.

Efter tävlingen avstod Fredrik från att prata med media.

Inledningsvis bjöd Västervik upp till bra motstånd mot storfavoriten till SM-guldet eftersom underläget efter åtta heat var 22–26. Sedan kom en regnskur och när banan ändrade karaktär hängde Västervik med hemmaförarna, utan blev helt enkelt frånåkta.

– Det är inte mycket att sammanfatta. Det var en kollektiv kollaps. Vi klarade inte av regnet. Vi pratade om att göra grejerna starkare med tanke på materialet på banan. Vi gjorde det tydligen för dåligt. Det var synd för vi gjorde det riktigt bra första halvan, men den andra halvan är inte ens värd namnet, säger Morgan Andersson.

Peter Ljung hade precis som övriga förare i Västervik hade tungt mot Lejonen.
Peter Ljung hade precis som övriga förare i Västervik hade tungt mot Lejonen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!