"Köra utan publik fungerar inte"

Tiden börjar rinna ut för att det ska bli någon elitseriespeedway i Sverige i år. "Att köra utan publik fungerar inte", bedömer Piraternas ordförande Thomas Wahlström efter måndagens medlemsmöte.

Piraternas ordförande Thomas Wahlström ser det som mycket svårt att köra i elitserien utan publik. "Då måste vi hitta de intäkterna någon annastans", säger han.

Piraternas ordförande Thomas Wahlström ser det som mycket svårt att köra i elitserien utan publik. "Då måste vi hitta de intäkterna någon annastans", säger han.

Foto: Jens Bollius

Speedway2020-06-09 10:15

Det är nytt i år att Piraterna har ett medlemsmöte första måndagen i varje månad. För att medlemmarna ska ha koll. Inget dramatiskt i det.

Men alla förstår att läget ändå är dramatiskt för Piraterna och all annan elitspeedway i Sverige när elitserien ännu inte kan komma i gång. Det finns ingen spikad plan för det.

I ett brev på sin hemsida vädjar Piraterna om hjälp och stöd från alla möjliga och ger förslag på krisstöd från både medlemmar, supportrar och sponsorer.

– Vi har gjort mycket inför den här säsongen. Vi har sagt upp vår marknadsansvarige, sänkt förarlöner med 40 procent och vi är på väg att korttidspermittera vår kanslist. Samtidigt har vi full förståelse om sponsorer och företag ligger lågt och har annat att tänka på än oss, säger Thomas Wahlström.

Läget inför elitserien, om den ska komma i gång, är att klubbarna nu funderar på olika förslag och scenarion under veckan. Sedan har Piraterna styrelsemöte på måndag, inför ligaföreningen ESS nästa möte på tisdag.

– Om vi ska köra utan publik måste vi hitta de intäkterna någon annanstans, säger Thomas Wahlström.

Piraternas man i ESS, lagledaren Daniel Davidsson, erkänner att situationen börjar nå vägs ände. När inga besked kommer från myndigheter.

– Det finns några alternativ kvar, men snart måste vi ge besked och komma överens. Det handlar om långsiktighet. Vi måste tänka på 2021 och kommande säsonger också, säger Daniel Davidsson.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!