Masarna tar tillbaka Antonio Lindbäck

Masarna välkomnar Antonio Lindbäck tillbaka till klubben. Kontraktet med den 36-årige speedwayföraren bröts i februari efter att Lindbäck kört rattfull en månad tidigare. "Vi gör det vi kan för att hjälpa till", säger sportchefen Roger Uppgård till SVT.

Antonio Lindbäck är tillbaka i Masarna. Arkivbild.

Antonio Lindbäck är tillbaka i Masarna. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Speedway2022-04-19 10:45

Efter händelsen i januari har Lindbäck åtalats för grovt rattfylleri men också lagt in sig själv på behandlingshem. En enig styrelse i Masarna valde därför att ta tillbaka honom.

– Vi har sett att han tagit sitt eget ansvar. Vi ville göra en klar markering i februari, men vill samtidigt se förändring. Vi har sett små steg på förbättring och hoppas se större steg i framtiden, säger sportchefen Roger Uppgård till SVT.

Enligt kanalen kommer klubben att ställa krav om vård, tester och uppföljning på Lindbäck.

– Alkoholism är en sjukdom och vi har ett ansvar mot Antonio som hans arbetsgivare. Vi gör det vi kan för att hjälpa till. Samtidigt är det han har gjort inget vi står bakom på något vis.

Huvudpersonen själv är glad att vara tillbaka.

– Jag är jätteglad att jag får köra för Masarna igen. Nu kan jag planera för det. Jag har inte hunnit prata med Masarna ännu. Jag fick precis reda på det här. När det gäller kraven får jag ta mitt ansvar. Men jag måste höra från dem vad som gäller, säger Antonio Lindbäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!