Lindgren återvänder till Västervik

Det blir en återvändare som ersätter långtidsskadade Chris Holder i Västervik Speedway, nämligen Fredrik Lindgren.

Fredrik Lindgren är tillbaka i Västervik Speedway. Denna gång som ersättare till skadade Chris Holder.

Fredrik Lindgren är tillbaka i Västervik Speedway. Denna gång som ersättare till skadade Chris Holder.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2023-05-01 12:11

Efter ha representerat Västervik under halvan säsongen 2021 och hela förra säsongen tog Fredrik beslutet att avstå den svenska ligan under 2023 för att bara koncentrera sig på GP-serien och polska ligan.

Det var i förra helgens ligaomgång i polska Ekstra Liga som Chris Holder skadade sig så allvarlig att han fick frakturer på halskota C5. Han beräknas bli borta i åtta till tio veckor.

”Jag är mycket tillfreds med att Fredrik hittade ett upplägg att hjälpa oss efter fadäsen med Chris skada som inträffade för åtta dagar sedan. Vi har jobbat på bred front med ersättare när vi fick grepp på hur allvarlig Chris skada var men Fredrik var ett tidigt huvudspår," säger Västervik Speedways sportchef Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

Överenskommelsen med Fredrik sträcker sig till att börja med de tre första matcherna och Västervik väljer att utnyttja ett av sina transferkort då risken är stor att klubben får plocka förare fram och tillbaka till Chris är körklar igen.

”Med ett val att inte köra svenska ligan för min del så kände jag tidigt att om Morgan och Västervik skulle höra av sig och behöva min hjälp på grund av Chris Holders skada under några tillfällen, så skulle jag se över den möjligheten från vårt håll, säger Fredrik Lindgren i ett pressmeddelande.

Det innebär att Fredrik kommer att finnas med i laguppställningen när Västervik inleder säsongen i Bauhausligan på tisdagen med hemmamatch mot Lejonen.

Fredrik får ett ingångssnitt på 1,897 som baseras på 2022 års säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!