KLART: Flerfaldige vÀrldsmÀstaren till Dackarna

Under tio Ärs tid har Tai Woffinden tillhört vÀrlseliten. Nu, kommer han tillhöra Dackarna ocksÄ. Det presenterades under fredagen. "NÀr Tai tog kontakt med oss och visade intresse gick det fort", sÀger Lagledare Mikael Teurnberg i pressmeddelandet.

Tai Woffinden ansluter.

Tai Woffinden ansluter.

Foto: PER KARLSSON

Speedway2021-07-30 12:30

Den 30-Ă„rige engelsmannen har mĂ„nga meriter med tre individuella VM-guld: 2013,2015 och 2018. Utöver detta har han tvĂ„ VM-silver 2016 och 2020 samt bronset 2017. Full av medaljer Ă€r det nu en till vĂ€rldsstjĂ€rna som förstĂ€rker Dackarna under resten av sĂ€songen. Det Ă€r inget att tveka pĂ„. 

– Med sina tre VM-guld Ă€r han den av dagens förare i Grand-Prix-serien som har flest medaljer. Det kĂ€nns sĂ„klart jĂ€ttebra att fĂ„ engelsmannen till vĂ„rt lag. Tai Ă€r en riktig förstĂ€rkning för laget och med hans ankomst kĂ€nner jag att vi ska vrida upp ett snĂ€pp till, sĂ€ger lagledare Teurnberg i klubbens pressmeddelande. 

Han ligger femma i VM-serien och Janowski men Àven Doyle kör runt pÄ VM-ovalerna. Men trots detta kan man inte svÀva pÄ rosa moln enligt Teurnberg.

– PĂ„ pappret ser det ju förstĂ„s jĂ€ttebra ut men det ska omsĂ€ttas i verkligheten ocksĂ„. En del lag förstĂ€rks ju under seriens gĂ„ng och nĂ€r vi fick detta erbjudande kĂ€nde jag och Dackarnas styrelse att det bara var att slĂ„ till.

Tai Woffinden kommer absolut inte bli nĂ„gon reserv. 

– SnittmĂ€ssigt kan vi köra med alla vĂ„ra tre GP-förare samtidigt och det ska vi göra sĂ„ fort lĂ€get finns. 

Woffinden har ett tufft schema och kommer finnas mest för slutspelet. 

– Vi har planerat att han ska köra tre matcher i grundomgĂ„ngen och sen finnas tillgĂ€nglig för slutspelet. 

Detta gick alltsĂ„ Dackarna ut med i ett pressmeddelande vid lunchtid pĂ„ fredagen. 

Mikael Teurnberg Àr nog riktigt glad nu.
Mikael Teurnberg Àr nog riktigt glad nu.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!