Kaos hos Vetlanda – ordföranden kan tvingas bort

Det fortsätter att storma kring Vetlanda Speedway. Nu bekräftar klubben att det finns ett stort missnöje med den tillförordnade ordföranden och att styrelsen lämnat en misstroendeförklaring mot honom.

Vetlanda Speedway kantas av interna stridigheter. Arkivbild.

Vetlanda Speedway kantas av interna stridigheter. Arkivbild.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Speedway2021-12-13 17:00

I slutet på november meddelade Vetlanda MS och Vetlanda Speedway att deras ordförande Stefan Gidius lämnar på grund av "personliga skäl", något som sedan visade sig vara "medicinska skäl". Gidius hade tidigare varit sjukskriven.

Hans roll togs av vice ordföranden Christer Rudvall, som då blev tillförordnad ordförande för föreningen. Nu riktas ett stort missnöje mot honom, i ett pressmeddelande som Vetlanda Speedway publicerat på sin hemsida och som undertecknats av ledamöterna.

"Vad som har hänt därefter är att det uppmärksammats av styrelsen, att vice ordföranden tagit en del märkliga beslut, utan hela styrelsens demokratiska deltagande eller godkännande, vilket gjort att dessa beslut ifrågasatts av en enig grupp av ledamöter i styrelsen.", skriver man. 

Det ska, enligt pressmeddelandet, röra sig om bland annat:

* "Uppsägning av vårt elavtal för anläggningen och således samarbetsavtalet med Njudung Energi som är en stor samarbetspartner till oss, för att istället teckna avtal med en utav de största bluffaktörer i elbranschen."

* "Genom oaktsamhet missat viktig information i ansökan om RF bidrag, vilket gjort att vi riskerar gå miste om bidraget, som är en viktig pusselbit för klubbens ekonomi."

* "Underlåtit att tillhandahålla information rörande bokföring mm. till styrelse och administrativ personal."

Christer Rudvall har tidigare öppnat upp om de ekonomiska problemen i Vetlanda Speedway. För en vecka sedan sa han till P4 Jönköping att han inte tagit några beslut på egen hand.

– Tydligen är det så att man uppfattar det som att jag har fattat beslut över deras huvuden. Jag vill påstå att det har jag inte gjort, sa han till P4 Jönköping.

Nu har styrelsen lämnat in en misstroendeförklaring mot Christer Rudvall.

"Styrelsen lämnade förra veckan en misstroendeförklaring mot vice ordföranden, där vice ordföranden uppmanades att stå till svars för sitt agerande och avgå med omedelbar verkan, baserat på att förtroendet för vice ordföranden är helt utraderat hos övrig styrelse och många samarbetspartners. Övriga styrelsen måste ges möjlighet att få säkerställa att ekonomi, sponsring mm kan hanteras med demokrati inom styrelsen."

Vetlanda Speedway har medlemsmöte den 16 december.

* Vimmerby Tidning har sökt Christer Rudvall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!