JSM-guld till Joel Kling

Joel Kling är juniormästare i speedway. Detta stod klart efter fredagskvällens final där Joel krossade allt motstånd.

Dackarnas Joel kling vann JSM-guldet i Eskilstuna.

Dackarnas Joel kling vann JSM-guldet i Eskilstuna.

Foto: Karl Edgren

speedway2018-08-03 21:52

Inför JSM-finalen var det två stora förhandsfavoriter som med all säkerhet skulle göra upp om guldet. Dackarnas Joel Kling och Eskilstuna Smedarnas Alexander Woentin. De båda talangerna visade direkt att de skulle stå pall för trycket de hade på sig.

I alla Joels heat i grundomgången flög han iväg från start. Ingen kunde inledningsvis rå på Kling och redan efter det fjärde kvalheatet hade han fixat en plats i finalen.

Fjolårsvinnaren i JSM-finalen Alexander Woentin höll samma klass som Kling i grundomgången. Liksom Joel radade Woentin upp heatsegrar och var finalklar efter fyra omgångar. I heat 18 ställdes Kling och Woentin mot varandra i det som skulle bli ett smakprov på finalen. Vinnande ur den första kampen var Joel som snabbt tog död på spänningen genom att dra ifrån direkt i förstaböj.

Västervikshoppet Anton Karlsson fick en riktig mardrömsstart på sin JSM-final. I hans första heat i grundomgången var han för het och körde genom tejpen vid startgrinden. Men Karlsson kom igen och fixade en plats i sista chansen.

De tre främsta förarna efter heat 20 var kvalificerade för finalen. Dessa tre förare var Joel Kling, Alexander Woentin och Jonatan Grahn (Kumla MSK). Förarna med placering 4-7 efter heat 20 körde ett så kallat sista chansen-heat. Där vann Anton Karlsson och knep därmed den sista finalplatsen. Bakom honom kom Dackarnas andra förare William Björling som med sina tio poäng i grundomgången och en andraplats i sista chansen också han gjorde en bra tävling.

Väl i finalen var det aldrig något snack. Det var lite nerv i det i ett varv, men sen drog Joel ifrån och ingen hann ikapp. Virserumssonen hade gjort det, han bärgade JSM-guldet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!