Jerker Eriksson har fått reseförbud: "Stack innan nomineringsheaten"

Jerker Eriksson var lagledare för Dackarna under fyra säsonger. Efter ett tvåårigt avbrott från speedwayen är han tillbaka i hetluften – som lagledare för sin moderklubb Smederna från Eskilstuna. Och 38–åringen medger att det blir speciellt att möta sin förra klubb ikväll.

BEKANT ANSIKTE. 2014: Jerker Eriksson då i Dackarnas tröja. Efter två års uppehåll från speedwaysporten är han tillbaka i hetluften
– nu som lagledare för moderklubben Smederna. I kväll möts de båda lagen i Eskilstuna. Foto: Magnus Strömsten

BEKANT ANSIKTE. 2014: Jerker Eriksson då i Dackarnas tröja. Efter två års uppehåll från speedwaysporten är han tillbaka i hetluften – nu som lagledare för moderklubben Smederna. I kväll möts de båda lagen i Eskilstuna. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Speedway2017-05-30 12:30

– Det ska jag inte sticka under stol med att det blir lite speciellt. Framför allt kan det vara skönt att knäppa ”Kråka” (Mikael Karlsson, lagledare Dackarna) på näsan. Vi jobbade ju ganska tätt ihop under några år, säger Jerker med ett skratt.

Det uppehåll han tog från sporten har gjort honom gott och han känner en nyfunnen energi.
– Jag var ganska trött på speedway mitt sista år i Dackarna, 2014. Sedan måste jag erkänna att det är lite skönare att ha tio minuter till hemmamatcherna.
– Sedan hade jag det jättebra i Målilla. Att vara lagledare för Dackarna är ett mycket bra jobb, organisationen där är så proffsig och jag behövde bara vara lagledare. När man är lagledare för sin hemmaklubb blir det mycket kringarbete som jag inte behövde fundera på i Dackarna.

Nu är det Smederna som gäller för Jerker. Laget har inlett säsongen med en vinst och två förluster.
Ett okej facit, men det kunde varit bättre, enligt Eriksson.
– I Hallstavik gjorde vi ingen dunderinsats, den matchen är bara att glömma. I segermatchen hemma mot Piraterna var det struligt men vi lyckades vinna. Mot Lejonen fick vi sena återbud och förlorade med sex poäng.
– Årets Elitserie är så pass jämn. Vi måste vinna hemma mot Dackarna, vi är klart starkare hemma.
– Det krävs en solid laginsats från oss, annars blir det inga poäng.

Ännu större nyheter är på gång i Jerkers liv. Han ska bli pappa för andra gången vilken dag som helst.
– När första barnet föddes var jag i Motala med Dackarna. Jag var tvungen att sticka därifrån innan nomineringsheaten. Nu har jag fått reseförbud på bortamatcher tills barnet är fött. Vi har två hemmamatcher på rad nu så jag hoppas att det är ute tills vi ska iväg igen, säger Jerker och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!