Jakten på en semifinalplats inleds

Tre matcher återstår och Västervik Speedway siktar på att vinna samtliga i jakten på att nå en semifinalplats.

Bartosz Smektala, röd, och Viktor Kulakov, blå, var Västerviks bästa poängplockare mot Rospiggarna. Båda finns med när Piraterna väntar på hemmaplan.

Bartosz Smektala, röd, och Viktor Kulakov, blå, var Västerviks bästa poängplockare mot Rospiggarna. Båda finns med när Piraterna väntar på hemmaplan.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2021-08-31 14:14

Tre matcher på en vecka inleds för Västerviks del med ett hemmamöte mot särklassiga jumbon Piraterna på tisdagskvällen innan Vetlanda väntar på bortaplan på torsdag för att avslutas med hemmamatch mot serieledande Smederna nästa tisdag.

Just nu återfinns Västervik på tredje plats i Bauhausligan med 20 poäng. Lika många poäng har tvåan Dackarna, som dock bara har två matcher kvar.

– Vi är efter fullt hus den här veckan och det kommer bli en del förändringar tills torsdagsmatchen. Det är tre jätteviktiga matcher kvar för oss och vi kämpar för att nå en semifinalplats, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Det blev förlust med 20 poäng borta mot Rospiggarna förra tisdagen och det var flera förare som underpresterade, men lagledaren Morgan Andersson ger samma sjua nytt förtroende inför tisdagens match.

– Det är tre poäng som gäller. Vi är obesegrade hemma och laget som vi har tagit ut ska kunna slå Piraterna. Jaimon Lidsey kände sig inte riktigt bekväm på banan i Hallstavik efter skadan, men han har tränat sedan dess, säger Morgan.

Fredrik Lindgren kommer till Hejla Arena. Däremot får Pawel Przedspelski vänta minst en vecka till innan det kan vara aktuellt med en återkomst.

– Han behöver ha en vecka till eftersom han har fått ett bakslag efter sin skada. Han behöver rehab en vecka till och sedan får vi se hur det ser ut till nästa vecka, konstaterar Morgan Andersson.

När lag-EM för U23-förare avgjordes i lettiska Daugavpils ingick Bartosz Smektala i det segrande polska laget och han bidrog med tolv poäng. Mads Hansen återfanns i det danska laget som kom tvåa och han körde in åtta poäng.

Hos Piraterna saknas Peter Kildemand och Tomas H Jonsson där den senare riskerar att bli avstängd i tre dagar eller längre av det internationella motorsportförbundet. Anledningen är att han inte dök upp till finalen i helgens långebane-VM på grund av privata skäl uppger Motala & Vadstena Tidning.

Piraterna vågar inte ta ut Jonsson till matchen mot Västervik. Om man kör när man är avstängd kan det bli ännu värre straff.

Trupperna:

Västervik: 1) Bartosz Smektala, 2) Jaimon Lidsey, 3) Fredrik Lindgren, 4) Mads Hansen, 5) Viktor Kulakov, 6) Anton Karlsson, 7) Noel Wahlqvist.

Piraterna: 1) Jonas Seifert, 2) Alexander Woentin, 3) Thomas Jörgensen, 4) Adam Ellis, 5) Jakob Jamrog, 6) Rasmus Broberg.

Sporten direktrapporterar på www.vt.se från kl 18.45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!