Internationellt mästerskap i Målilla

Västervik Speedways Noel Wahlqvist framfart bara fortsätter. När nordiska mästerskapen avgjordes på 250cc blev det en bronsmedalj för Noel.

Noel Wahlqvist, till höger, kom trea i NM. Marcus Birkemose vann och Philip Hellström-Bängs kom tvåa.

Noel Wahlqvist, till höger, kom trea i NM. Marcus Birkemose vann och Philip Hellström-Bängs kom tvåa.

Foto: Privat

Speedway2018-05-26 23:43

På sina fem heat körde Noel in tolv poäng sedan han vunnit tre av heaten. Det räckte alltså till att ta brons när det första NM:et på 250cc avgjordes i Målilla under lördagseftermiddagen.

– Det är riktigt kul att det gick så här bra. Förhoppningarna vara att kunna ta medalj, men jag visste inte hur bra motståndet var innan, säger Noel Wahlqvist.

Inför sitt sista heat krävdes det att Noel vann heatet för att han skulle ha chansen på bronsmedaljen. Trots att Noel fick starta från fyran så kunde han vinna heatet sedan han passerat Andreas Christensen.

– Inför sista heatet förstod jag att jag hade chans på medalj och jag visste om att jag var tvungen att vinna heatet. Annars hade det blivit omkörning om bronset. Jag fick inte den bästa starten eftersom jag var trea ett tag, men det gick vägen i alla fall.

– Det är stort att ta en NM-medalj och det var ett av målen jag hade inför säsongen. Cyklarna och körningen har fungerat bra, konstaterar Noel Wahlqvist, en nybliven NM-medaljör.

Guldet gick till danske Marcus Birkemose som tog maximala 15 poäng. Tvåa kom Philip Hellström-Bängs som körde in 14 poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om