Inför SM-finalen. Så förbereder sig Dackarna

En knapp vecka kvar. Sedan är det dags för SM-final för Dackarna mot Smederna. Vi har pejlat läget hos dackeförarna.

Dackarna laddar för SM-final med ganska så flitigt tävlande för flera av förarna.

Dackarna laddar för SM-final med ganska så flitigt tävlande för flera av förarna.

Foto: Karl Edgren

Speedway2019-09-18 17:45

En lugn förberedelse och samla kraft inför vad som komma skall? Eller tävla flitigt inför SM-finalen? När det gäller Dackarna är det den senare varianten som gäller. Tävla. 

Lagledaren Peter Karlsson har koll på läget. 

–  Det är mycket. På lördag är det GP-tävling i Cardiff, där vi har med både Janowski (Maciej) och Dudek (Patryk). Dagen efter, på söndagen, kör konstigt nog, båda i Polen. Janowski kör polsk ligafinal med Wroclaw och Dudek kör om tredjeplatsen med Zielona Gora. Wroclaw möter för övrigt Unia Leszno i finalen, där Piotr Pawlicki kör, säger "PK" och fortsätter: 

–  Det är kanske inte optimal uppladdning och det blir stressigt att åka från Cardiff till Polen. 

Smedernas bäste förare, Fredrik Lindgren, har det också hektiskt. Han kör också GP och sedan i Polen, då Czestochwa möter Dudeks Zielona Gora. 

Har Jacob Thorssell och Oliver Berntzon också ett tufft körschema?

– Jacob kör slutspel med Wolverhampton. Jag vet inte om han kör måndag eller om det blir torsdag efter våra finaler. Både han och Oliver kör individuella tävlingar i Polen kommande helg. En av dem körs på Berntzons hemmabana i Gniezno. 

Och Jakobsen (Frederik) och Kacper Gomoski. Hur ser det ut för dem dagarna innan finalen?

– Jakobsen kör final i Danmark, sedan vet jag inte exakt vad han gör i helgen. Men jag vet att han kommer till Sverige tidigt och kommer att träna i Målilla inför finalen. Gomolski är i Ryssland för närvarande, där han kör ligaspeedway. Sedan är det nog så att även kan kör öppna tävlingar i Polen. 

Vad tycker du om att Dackeförarna har ett ganska så späckat körschema?

–  Bra, men det är ju ett stort men också. Det finns ju en viss risk med tanke på skador, men det är så jag känner på den här sidan "staketet". Det kan vara bra att de tävlar. 

Hur blir det för din del nästa säsong. Fortsätter du?

–  Jag och Johan har fått förfrågan från Dackarna om vi vill fortsätta. De vill det. Vi har inte bestämt oss än. Det står mellan två val. Ja eller nej. Vi tar det efter finalen. 

Hur är din känsla inför matcherna mot Smederna?

– Det känns bra. Lyckas vi hålla oss skadefria och gör vad vi ska, ja... då ska vinna. Jag tycker att vi matchar Smederna på alla positioner. Sedan är förstås Smederna en bra motståndare. Jag tycker det är en bra bana i Eskilstuna och våra killar verkar trivas bra där. Å andra sidan jämnar det säkert ut sig. Deras förare gillar nog banan i Målilla också. 

Den första SM-finalen körs i Eskilstuna på tisdag. Returen i Målilla dagen efter. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!