Indianerna litar på kollektivet: "Har inte stjärnorna”

En vinst ska bli två. Det är Indianernas ambition när de på tisdag kommer till Målilla. Och det är gästerna som har banans enda Lindgren. – Synd på ett sätt att Fredrik är skadad, det hade varit häftigt att se den brödraduellen, säger Indianernas lagledare Peter Johansson.

Ludvig Lindgren, som tidigare har kört för Dackarna, är tillbaka i hemmaklubben Indianerna och har kaptensrollen.

Ludvig Lindgren, som tidigare har kört för Dackarna, är tillbaka i hemmaklubben Indianerna och har kaptensrollen.

Foto:

Speedway2017-06-06 07:10

Det blir alltså lillebror Ludvig som ska representera familjen Lindgren på G&B Arena på tisdag. Ludvig Lindgren, som under förra säsongen körde starkt i Masarna, men ännu inte riktigt fått till det för hemmaklubben Indianerna.
– Det var en press på honom och Ludvig är inte nöjd med hur det har gått hittills. Det blev mycket för honom med att komma hem och vara kapten för hemmaklubben. Men nu är premiärerna avklarade och både vi och ”Ludde” räknar med att han höjer sig några snäpp, säger Peter Johansson.

Johansson, som inför säsongen tippade just Dackarna som SM-vinnare, är beredd på en benhård match. Och segerreceptet har han klart för sig.
– En tuff bortamatch för oss, vi har full respekt för Dackarnas lag. Vi har inte de här stora VM–stjärnorna i vårt lag, utan får förlita oss på att våra förare är jämna och att alla drar sitt strå till stacken.
– Under säsongsinledningen har vi gjort bra matcher men förlorat ändå, det stärker min bild av serien som väldigt jämn. Vårt stora plus är segermatchen hemma mot Rospiggarna och det som känns surt är matchen vi förlorade mot Lejonen. Då föll några ur ramen, förare som inte ska falla ur ramen, fortsätter Peter Johansson.

Tillbaka i laget i matchen mot Dackarna är Vaclav Milik.
– Såklart ett tillskott. Samtidigt vet vi inte riktigt var han står. Det skulle kunna vara han som blir tungan på vågen för oss.
Peter Johansson ser fram emot möjligheten att ta poäng på det som han kallar Sveriges finaste speedwayarena.
– Allt runtomkring är jättebra i Målilla. Banan är jättefin men det gäller att passa sig för bana fyra, därifrån är det svårt att komma runt, säger han med ett skratt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!