Hjelmland: "Känns som att säsongen börjar nu"

Efter en strulig säsong så här långt för Filip Hjelmland är han redo att kliva in hetluften för Dackarna mot Rospiggarna på tisdagen. "Laget behöver verkligen vinna och jag vill vara med och bidra direkt", säger han.

Filip Hjelmland (i mitten) gör debut för Dackarna mot Rospiggarna på tisdagen.

Filip Hjelmland (i mitten) gör debut för Dackarna mot Rospiggarna på tisdagen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-07-11 18:00

När beskedet om att Vetlanda Speedway gått i konkurs och dragit sig ur Bauhausligan kom tidigare i år stod Filip Hjelmland utan klubb i Sverige. Samtidigt kör han för TZ Ostrovia i den polska högstaligan där konkurrensen om platserna är stenhård. 

Till råga på allt var olyckan framme för Mariannelundssonen när han körde för Sverige i kvalet till lag-EM i mitten av maj. Han skadade underarmen och behövde en och en halv månad på sig för att bli körklar igen.

– Därför känns det lite som att säsongen börjar för mig först nu, säger Hjelmland inför tisdagens match med Dackarna hemma mot Rospiggarna.

– Jag visste när jag skrev på för Dackarna att det blir en måstematch direkt som vi måste ta hem om vi ska ha en rimlig chans att nå slutspel. Det viktigaste är att laget vinner. Sedan vill jag vara med och bidra i gruppen och med poäng till laget.

Hur är dagsformen?

– Det har känts bra på träning och så har jag kört en match i den polska U24-ligan. Det är alltid svårt att gå ut och leverera på topp direkt, men det känns som jag är på rätt väg. Jag känner mig inte hämmad av skadan när jag kör.

Hur trivs du på banan i Målilla?

– Jag gillar den. Det blir ofta bra speedway. Sedan ser det ut att bli en fin kväll på tisdag med förhoppningsvis mycket publik så det känns bara spännande och inspirerande att få köra igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!