Hjelmland: "Det är årets viktigaste match"

Ett riktigt Smålandsderby väntar under tisdagen. I Vetlandas trupp finns Filip Hjelmland som insett allvaret. "Ett heat kan förstöra allt", säger Vetlandaföraren.

Filip Hjelmland vill köra in så många poäng det bara går.

Filip Hjelmland vill köra in så många poäng det bara går.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-07-06 10:00

22-åriga Filip Hjelmland från Mariannelund har denna vecka två Smålandsmatcher att se fram emot men individuellt gick det riktigt bra i SM-kvalet under helgen.

– Det är kul att jag tog mig vidare från kvalet. Så nu är det bara att ladda inför finalen och prestera bättre än förra årets åttondeplats, säger en laddad Hjelmland.

Finalen körs i Målilla nästa tisdag. I veckans första match får Dackarna besöka Hasses Motorstadion. Det som ska utspela sig där har Mariannelundsonen sett fram emot länge. 

– Matchen då Vetlanda och Dackarna ska drabba samman är en av de roligaste och mest spännande matcherna varje år att köra.

Rent sportsligt förutspår han en tuff batalj. 

– Båda lagen har en vass startsjua. Att det kommer bli jämnt och tajt är troligt. Utgången kommer nog att avgöras i slutet och vi måste vara på tå hela tiden. Ett misstag någonstans kan förstöra allt. Men jag hoppas vi vinner och att publiken stöttar oss runt ovalen, säger han. 

Vetlanda har ju till exempel den regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik. Hjelmland är kryptisk när Sporten frågar vilka Dackarna behöver se upp för. 

– Det vill jag inte säga, haha. Dackarna får se upp för oss alla. Vi måste hålla ögonen på framför allt Doyle och Janowski. 

Filip vill imorgon hjälpa sitt lag att få så många poäng som möjligt.

– Jag måste komma igång från start, leverera och vara på hugget för att vi ska gå segrande ur striden, avslutar Filip Hjelmland. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!