Hete dansken: "Det här är ett guldlag"

Tredje säsongen gillt? Nu vill danske Frederik Jakobsen nå hela vägen med Dackarna. "Jag tycker vi har ett jättebra lag", säger han på träningen i Målilla dagen innan derbyt mot Västervik.

Frederik Jakobsen har en viktig roll i Dackarna den här säsongen.

Frederik Jakobsen har en viktig roll i Dackarna den här säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-06-01 09:00

Den sympatiske Jakobsen trivs i Småland. Nu laddar han som bäst för sin tredje säsong i Målillalaget. Och det är med en bra känsla han går in i premiärmatchen och den svenska säsongen. Både för egen del och Dackarnas. 

– Jag har fått en fin start på säsongen, både i Polen (Gniezno) och Danmark (Fjelsted). Jag är etta i Fjelsted och i ligamatcherna i Polen är åtta poäng mitt sämsta resultat. Nu ska det bli kul att köra i Sverige igen. Jag har längtat, säger han med ett leende. 

Veckan är hektisk för 23-åringen, med en nyss avslutad ligamatch i Polen, som följs av premiär i Bauhausligan på tisdag, dansk match på onsdag och sen en vända igen till Polen om några dagar. 

– Haha, nu får mina mekaniker jobba lite. För mig är det förstås också bra att få fler tävlingar i kroppen. 

Dackarna då. Vad tror du?

– Det vore roligt att gå hela vägen. Det här är ett guldlag, men det har man väl sagt innan också i och för sig. 

Han grundar sin känsla på att Dackarna kan gå långt på lagets bredd – och spets. 

– Jätteroligt att "Magic" (Maciej Janowski) är tillbaka och att vi fått in Jason Doyle i laget. Det är två riktigt starka förare. Sen har vi mig själv, Rasmus (Jensen) och Jacob (Thorssell) som också kan ta många poäng. Max (Bogdanowicz) har också farten. Det ser bra ut. 

Han lyfter också fram lagledaren Mikael Teurnberg:

– Jag är väldigt nöjd att vi fått in honom. 

Tisdag kväll smäller det, derby direkt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!