Har lagledaren fått svaren han sökte? "Blivit klokare"

Seger i onsdags. Men på torsdagen föll Dackarna i träningsmatchreturen borta mot Lejonen. Lagledaren Mikael Teurnberg är trots det nöjd med att säsongen smygstartat. "Det har varit två bra genomkörare", säger han.

Det blev förlust för Dackarna i den andra träningsmatchen mot Lejonen.

Det blev förlust för Dackarna i den andra träningsmatchen mot Lejonen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-04-27 20:47

Det blev 48–29 till Lejonen mot Dackarna i torsdagens träningsmatch i Gislaved. Resultatet var givetvis av sekundär betydelse för Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg. Matchen kördes över 13 heat och båda lagen saknade sina stora stjärnförare, som ansluter senare när Bauhaus-ligan drar igång. 

I onsdags vann Dackarna med 46–31. Nu blev det alltså förlust.

– Jag är nöjd med de här två dagarna. Det är kul att vara igång och nu ska vi bara fortsätta, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Det största glädjeämnet i torsdagens match var Filip Hjelmland, som plockade tio poäng på sina fyra heat. 

– Han stod för fin åkning. Sen ville han avstå nomineringsheatet, vilket är fullt förståeligt. Jag tycker också att Avon visar att han tagit steg i sin utveckling. Han hänger med bra åkmässigt och har tränat hårt under vintern, säger Teurnberg. 

Känner du att du fått ut det du velat i träningsmatcherna?

– Jag har blivit klokare, även om alla frågetecken inte är utredda. Det har varit två bra genomkörare. Premiären är 9 maj och det kryper närmare och närmare. Jag håller koll på våra utländska killar och samtidigt får svenskarna köra lite träningsmatcher med sina allsvenska lag. 

Förarpoäng

Filip Hjelmland 10, Noel Wahlqvist 6, Ludvig Lindgren 5, Jonathan Grahn 4+1, Avon van Dyck 2, Theo Bergqvist 2+1. 

Mikael Teurnberg, lagledare för Dackarna.
Mikael Teurnberg, lagledare för Dackarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!