Här är länderna Sverige får möta i lag-VM

Fredrik Lindgren och Pontus Aspgren körde Sverige till en finalplats i lag-VM. Där ställs duon mot bland andra Lettland, som skrev historia.

Andzejs Lebedevs körde Lettland till en historisk final.

Andzejs Lebedevs körde Lettland till en historisk final.

Foto: Anders Nilsson

Speedway2021-09-21 09:00

Semifinalerna i Speedway of Nations, som lag-VM numera heter, avgjordes under det gångna veckoslutet i lettiska Daugavpils. Sverige med Fredrik Lindgren och Pontus Aspgren samt Philip Hellström-Bängs (blev tvåa i sitt enda heat) som reserv slutade på andra plats med 34 poäng i den första bakom Bartosz Zmarzliks Polen (37). Lindgren plockade flest poäng (23) av alla under kvällen, tappade bara en pinne på sina sex heat och visade vägen till finalen. 

– Vi jobbade hårt för det. Banan var väldigt krävande så jag är väldigt glad över att vi klarade det. Nu ser vi verkligen fram emot Manchester, säger Lindgren till speedwaygp.com.

Aspgren körde in åtta poäng men fixade en oerhört viktig tvåa före dansken Leon Madsen i sitt sista ordinarie heat.

I den andra semin slutade Lettland tvåa, en poäng efter Australien. 

– Det är fantastiskt. Vi var väldigt nervösa inför den här tävlingen eftersom så många människor kom för att se oss. Det är inte bara mitt hemland, det är min hemstad också, säger Andzejs Lebedevs till spedwaygp.com

Lebedevs hade både familj och vänner på plats.

– Jag är väldigt glad över att ta oss direkt till finalen och skapa den historia som vi drömt ska bli verklighet.

Ukraina kom sist i den andra semifinalen.

Finalhelgen avgörs 16 och 17 oktober i Manchester. Där får Sverige, Lettland, Polen och Australien sällskap av Storbritannien, Danmark och Frankrike. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!