Här är beskedet om Västerviks polska förare i semifinal

Vilka förare får köra och vilka får inte köra för sina polska klubbar? Det har varit en het fråga i det svenska SM-slutspelet.

Vadim Tarasenko och Artem Laguta är tillgängliga när det vankas SM-semifinaler för Västervik Speedway.

Vadim Tarasenko och Artem Laguta är tillgängliga när det vankas SM-semifinaler för Västervik Speedway.

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2021-09-21 15:00

Lejonen och Vetlanda har inte kunnat ställa upp med bästa möjliga lag så här långt i SM-slutspelet i speedway eftersom flera polska klubbar har satt stopp för sina förare så länge deras polska klubbar deltar i slutspelet i Polen. Anledningen är att klubbarna inte vill riskera skador på sina förare.

För Lejonens del har det inneburit att Jaroslaw Hampel har missat kvartsfinalerna mot Dackarna medan Vetlanda inte har haft tillgång till Bartosz Zmarzlik, Szymon Wozniak eller Dominik Kubera i kvarten mot Rospiggarna.

– Det är inte bra. De bryter den överenskommelsen som finns mellan länderna helt ensidigt utan att kommunicera med internationella förbundet eller med övriga nationsförbund, säger Mikael Holmstrand, ordförande i Elitspeedway Sverige till Radiosporten.

Västervik Speedway går in slutspelet när SM-semifinalerna inleds kommande tisdag.

– Vi har tillgång till våra samtliga förare när det gäller ryssarna och polackerna, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Västervik inleder på bortaplan och avslutar på hemmaplan i semifinal, som avgörs den 28 och 29 september. I och med att publikrestriktionerna upphör att gälla från och med den 29 september så innebär det att mer än 1 500 åskådare kan se den andra semifinalen på Hejla Arena.

– Vi börjar borta oavsett motstånd. Vi ser till det sportsliga först och främst. Att få köra en avgörande match på hemmaplan, säger Morgan Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!