Han lägger av med speedwayen efter 23 år

Västervik Speedways Mikkel Bech Jensen meddelar via hans Twitterkonto att han lägger ner karriären. "Tråkigt," tycker Morgan Andersson.

Mikkel Bech Jensen lägger av med speedwayen då han saknar motivationen efter 23 år som förare.

Mikkel Bech Jensen lägger av med speedwayen då han saknar motivationen efter 23 år som förare.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2020-09-30 14:54

Den 26-årige dansken har kört speedway sen han var 3, 4 år gammal och har vunnit det mesta inom sporten. Nu har han bestämt sig för att lägga släpskon på hyllan.

"Jag gör det här för att jag inte längre känner passion eller motivation för sporten på samma sätt. Det har varit ett extremt svårt beslut att ta. Det är 23 år av mitt liv som jag inte ångrar en minut av. Nu är det dags att hitta vem jag är utan min speedwayidentitet," säger Mikkel Bech Jensen i ett filmklipp på Twitter.

Därmed kan torsdagens semifinal borta mot Indianerna bli hans sista match, men inte om han själv eller lagledaren Morgan Andersson får bestämma. Indianerna vann det första semifinalmötet med 49–41.

– Mikkel är helt inställd på att köra för oss även nästa vecka. Vi ska vända på det här, säger Andersson som lovordar sin danske förare högt och inte alls märkt av någon motivationsbrist.

– Mikkel är i en klass för sig när det gäller lojalitet. Han är en grym team player. Jag har alltid kunnat ringa honom med kort varsel, exempelvis en måndagskväll om vi fått problem och behöver folk. Trots att han inte varit uttagen och har kört i England kvällen innan har han aldrig sagt nej. Han har alltid kommit och ställt upp för Västervik. Det är inte många som har ett sånt hjärta för sina klubbar. Jag kan räkna de förarna på en hand. Det har varit ett privilegium att få jobba med honom.

 Mikkel Bech Jensen har tidigare kört för flera svenska klubbar, bland annat Dackarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!