Bekräftat: Janowski lämnar Dackarna

Maciej Janowski kommer inte vara en del av Dackarnas lag kommande säsong. Efter sju säsonger i klubben meddelar nu polacken att han kommer att köra för Piraterna i år.

Maciej Janowski vinkar farväl till Dackarna efter sju år i klubben.

Maciej Janowski vinkar farväl till Dackarna efter sju år i klubben.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2024-01-31 12:29

Maciej Janowski har varit en av Målillaklubbens främsta förare i många år. 2021 var han en del av guldlaget och 2023 avslutade han säsongen starkt, men en skada satte stopp för hans medverkan i SM-finalen mot Västervik.

Inför kommande säsong har det spekulerats kring att Janowski inte skulle vara en del av Mikael Teurnbergs nya lagbygge och nu bekräftas det av polacken.

"För sju år sedan startade ett äventyr med Dackarna som levererade många oförglömliga lopp, känslor och extra minnen  Stort tack för dessa delade år skickar jag till Dackarnas fans och personal, vars stöd jag alltid kunde räkna med. Denna säsong kommer Team Janowski att ansluta sig till ett nytt lag i svenska ligan, och det blir Piraterna," skriver Janowski på sina sociala medier.

undefined
Mikael Teurnberg i samspråk med Nicolai Klindt och Maciej Janowski.

Mikael Teurnberg säger så här om att publikfavoriten lämnar klubben.

– Vi satte oss ned och pratade under hösten, men kom fram till att det var läge att gå skilda vägar. Vi kunde inte enas om det ekonomiska. Han har varit en viktig del av mina lag under de tre senaste åren och var med och vann SM-guld 2021. Tyvärr åkte han på en skada som hindrade honom från att medverka i finalen förra året. Det var inte slutet man ville ha, men jag kan bara önska honom lycka till i framtiden och är säker på att han kommer göra stor nytta i sin nya klubb.

Teurnberg har en plats kvar i sin trupp till kommande säsong.

– Den kommer gå till en backupförare som kan komplettera det starka lag vi redan har på gång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!