Gör intressant debut i kväll: "En skön lirare"

Ingen Fredrik Lindgren i laguppställningen. Istället får Mads Korneliussen göra debut i Dackarna. – Det ska bli intressant att se vad Mads kan prestera. Han har kört ganska bra i den danska ligan, säger lagledaren Mikael Karlsson.

Mads Korneliussen värvades till Dackarna som backup. Och nu får han chansen av Dackeledningen – när Fredrik Lindgren är skadad. Foto: Magnus Strömsten

Mads Korneliussen värvades till Dackarna som backup. Och nu får han chansen av Dackeledningen – när Fredrik Lindgren är skadad. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Speedway2017-05-30 09:39

Efter den imponerande premiärsegern mot Piraterna har Dackarna tappat fart. Hemmamatcherna mot Lejonen och Masarna gav bara en poäng.

Mikael Karlsson säger så här om säsongsinledningen:
– Jag vill inte säga att vi har kört dåligt, men det finns definitivt en nivå till. Hittills har våra förare blandat och gett för mycket. Det är egentligen bara Joel Kling som har haft en uppåtgående trend.

Nu väntar Smederna på bortaplan. Tankar om den matchen?
– Vi har en fruktansvärt tuff uppgift framför oss. Smederna har tre heatledare i Laguta, Zagar och Jepsen Jensen som i sina bästa stunder tillhör världseliten. Samtidigt har alla tre en låg lägstanivå. Kan vi komma åt någon av deras heatledare, och sedan köra jämnt i övrigt, så kommer det att räcka långt.Dackarna får som bekant klara sig utan knäskadade Fredrik Lindgren. 

I hans frånvaro har Mikael Karlsson ringt in dansken Mads Korneliussen som tar en av reservplatserna.
– Till slut var det ett ganska självklart val
att ta in Mads istället för att köra riders. Det blir mer naturligt så. Vi tror att vi har större möjlighet att ersätta Fredrik om vi kör med sju gubbar.

34-årige Korneliussen beskrivs som en fighter på banan – och en glädjespridare i depån.
– Det är en skön lirare att få in i gruppen. Han är sugen på att tävla i Sverige och kommer hit utan något större press, säger Mikael Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!