Genombrott för 15-årige Dacketalangen: "Skön heatseger"

Han imponerade i division ett-matchen i lördags – och fortsatte på samma sätt mot Vetlanda i måndags. 15-åringen körde respektlöst och vann till och med ett heat. "Det känns bra och gick över förväntan", säger Sammy van Dyck.

Sammy van Dyck knyter näven.

Sammy van Dyck knyter näven.

Foto: Haris Dreco

Speedway2021-05-24 21:17

Det var till stora delar ett ungt och oprövat Dackarna som ställdes mot Vetlanda i första matchen i Dackarna-Vetlanda Challenge på hemmaplan. Yngst av alla var blott 15-årige löftet Sammy van Dyck. 

Det började sådär, med en krasch i första heatet – sedan gick det desto bättre. 

– Det var bara att gå in och bättra sig efter första heatet, säger han en stund efter matchen. 

Och på vilket sätt han gjorde det... Unge van Dyck tog en trepoängare och ledde sitt andra heat från start till mål. Han knöt näven mot publiken på VIP-läktaren och åkte lugnt in mot depån.

– Det var en skön heatseger. Det var inget jag kanske räknat med, fortsätter han och vi skymtar ett leende sedan han vunnit före en så pass etablerad förare som Filip Hjelmland. 

I sina tre resterande framträdanden blev det ytterligare fyra poäng för Sammy – och totalt sju poäng. Han fick chansen i ett av nomineringsheaten och tog en tvåpoängare där, bakom Peter Ljung.

En poängskörd som nog knappast någon hade trott innan matchen. 

Redan på onsdag är Sammy van Dyck och Dackarna i farten igen, i returmötet i Vetlanda. Efter Kim Nilssons skada står det klart att den unga talangen flyttas upp och får ett ännu större ansvar. 

Även den matchen direktsänds på vår sajt www.vimmerbytidning.se, med start klockan 17:55.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!