Gammal bekant ett hot för Dackarna

I kväll reser Dackarna till Kumla för match mot Indianerna, som har ersatt sin skadade stjärnförare med en gammal Målillabekant; Vaclav Milik.

Vaclav Milik med Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Vaclav Milik med Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Foto: Roelof Stroetinga

Speedway2019-07-04 08:00

Dackarna är i fantastisk form just nu och när man åker till Kumla på torsdag för bortamatch mot Indianerna gör man det med fyra raka segrar i ryggen. Senast (i tisdags) blev det vinst hemma mot Rospiggarna och nu är laget uppe i delad serieledning tillsammans med Västervik och Vetlanda.

– Dackarna är i storform så det kommer bli en jättetuff match men inget är omöjligt med en bra start. Det är en av säsongens tuffaste matcher, säger Indianernas lagledare Peter Johansson.

I Indianernas lag finns en gammal bekant för Dackarna, nämligen tjecken Vaclav Milik. Milik skrev på ett 28-dagarskontrakt med Dackarna tidigare i vår när Maciej Janowski blev skadad. Efter äventyret i Målilla skrev tjecken på ett nytt 28-dagarskontrakt, den här gången med Kumlalaget Indianerna. När de båda lagen nu ställs mot varandra på torsdag i Kumla menar Indianernas Peter Johansson att Milik trivs i "sitt" Indianerna.

– Det blev som att komma hem för honom när han kom till oss. Det blev ett miljöombyte och jag tror det var bra för honom att komma hem och ha den här tryggheten, säger Johansson.

Johansson är nöjd med det Milik har visat hos Indianerna hittills och förklarar att det med största sannolikhet kommer att bli en fortsättning för tjecken i Indianerna efter de 28 dagarna.

– Vi är nöjda med hans inställning. Han är en väldigt kompetent förare som inte lägger energi på onödiga saker utan bara går ut och kör, säger Johansson.

Blir det någon fortsättning för honom efter 28-dagarskontraktet?

– Det blir det med största säkerhet. Tai (Woffinden) blir borta i fem veckor till och vi hoppas han är tillbaka till de sista omgångarna.

För Indianerna har säsongen annars varit relativt bra. Laget har bara två förluster, båda mot Smederna, och är med i toppen i elitserien. Det stora problemet är just att storstjärnan Tai Woffinden är skadad och blir borta ett tag till.

– Det börjar märkas att Tai är borta. Han är världens bästa förare att ha i ett lag och det går inte att ersätta honom, säger Johansson.

Dackarna: 1) Maciej Janowski, 2) Piotr Pawlicki, 3) Oliver Berntzon, 4) Frederik Jakobsen, 5) Patryk Dudek, 6) Kacper Gomolski, 7) Jacob Thorssell.

Indianerna: 1) Kenneth Bjerre, 2) Piotr Protasiewicz, 3) Chris Holder, 4) Anders Thomsen, 5) Vaclav Milik, 6) Joel Andersson, 7) Ludvig Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!