Matchvinnaren: "Långt ifrån avgjort än"

Maciej Janowski. Matchvinnare med stort M. Med sina 14+1 poäng var han allra bäst i ett glödhett Dackarna som vann med 49–41 borta mot Lejonen och kopplade ett rejält grepp om SM-semifinalen. "Det är långt ifrån avgjort än. Halva semifinalen återstår", sa den rutinerade polacken efter matchen.

Maciej Janowski tog full pott för Dackarna mot Lejonen och firar med laget och fansen efter matchen.

Maciej Janowski tog full pott för Dackarna mot Lejonen och firar med laget och fansen efter matchen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-09-05 21:30

Upp och ner. Maciej Janowski har varit långt ifrån stabil i sin körning den här säsongen. I Gislaved på tisdagskvällen skulle han dock visa sig vara omöjlig att stoppa.

Han angav tonen redan i det första heatet med en klar seger. I det sjätte heatet tog han tidigt initiativet och gav inte den regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik en chans att utmana.

undefined
Maciej Janowski vann två dueller mot Bartosz Zmarzlik under kvällen.

Samma visa var det i det elfte heatet där Janowski besegrade Zmarzlik igen och såg till att Dackarna kopplade greppet om matchen. 

Enda lilla plumpen i protokollet för kvällen var Janowskis andraplats i det 15:e och sista heatet där han var tvåa. Men det var bakom klubbkamraten Andzejs Lebedevs och den "femettan" innebar att Dackarna drog ifrån och vann med åtta poäng.

Är finalplatsen så gott som klar nu?

– Nej, det är långt ifrån avgjort än. Jag har kört många slutspel och lärt mig att inte ta ut något i förskott. Åtta poängs ledning inför returen hemma är ett bra läge. Inte mer.

Vad säger du om din egen körning?

– Det kunde inte ha gått så mycket bättre. Det är klart att jag är nöjd. Men alla förare var med och bidrog med viktiga poäng.

Brukar du gilla Gislaveds bana?

– Själva formen på banan är bra att köra på, men den är väldigt snabb så det gäller att du har en hoj som är snabb också. Det hade jag ikväll (tisdag). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!