Tuff uppgift väntar Västervik – Lindgren tillbaka

Säsongens kanske svåraste uppgift väntar under torsdagen Västervik Speedway. Men i jakten på en seger borta mot Lejonen får Morgan Andersson tillbaka sin svenske stjärna Fredrik Lindgren.

Västervik Speedway, med Morgan Andersson i spetsen, beger sig under torsdagen till Gislaved för mötet med Lejonen.

Västervik Speedway, med Morgan Andersson i spetsen, beger sig under torsdagen till Gislaved för mötet med Lejonen.

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2022-07-14 09:32

Inför säsongen seglade Lejonen från Gislaved upp som den stora guldfavoriten bland experter och lagledare. Och konstigt vore väl annat. I laget finns tvåfaldige världsmästaren och VM-ledaren Bartosz Zmarzlik, nyblivne SM-guldmedaljören Oliver Berntzon, två polska jättetalanger i Maksym Drabik och Dominik Kubera samt GP-stjärnan Patryk Dudek. Där bakom finns dessutom förare som Jaroslaw Hampel, Mathias Thörnblom och Casper Henriksson.

– Förmodligen måste vi göra årsbästa för att kunna rubba Lejonen. De har en trupp som förmodligen är den starkaste någonsin i det svenska seriesystemet, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Många Lejon-förare är dessutom i fin form. Zmarlik, som under tisdagen satte nytt banrekord i Kumla, leder GP-serien. När första deltävlingen av polska mästerskapet avgjordes stod fyra Lejon-förare på startlinjen i final-hetet. Och under tisdagen körde Gislaveds-klubben fullständigt över Indianerna i Kumla.

– Det är tveklöst säsongens tuffaste uppgift på förhand. Lejonen har en grym form på sina svenska förare som dessutom är riktigt bra på hemmaplan. Jaroslaw Hampel är i sin kanske bästa form på flera år. Och sedan Zmarzlik som slog banrekord med en halv sekund i Kumla.

undefined
Västervik Speedway, med Morgan Andersson i spetsen, beger sig under torsdagen till Gislaved för mötet med Lejonen.

När lagen möttes tidigare under säsongen vann Västervik på hemmaplan med 47-43. Morgan Andersson och hans mannar har alltså ett försprång på blott fyra poäng i kampen om bonuspoängen.

– Vi kommer givetvis försöka få ihop 46 poäng. Vi får ta heat för heat och hoppas att vi hittar rätt med cyklarna i början. Kommer vi in i det rätt kan vi också, men vi måste upp på en insats som är säsongsbästa.

Glädjande för Västervik är att Fredrik Lindgren, som för några veckor sedan tog en paus från tävlandet, återfinns i startsjuan.

– Fredrik har haft lite problem med kroppen, men också på maskinsidan och inte varit så snabb som han önskat. Igår hade vi träning där Fredrik testade lite andra grejer och det såg bra ut. Han har varit borta ett par veckor och vi möter riktigt bra motstånd. Men kommer han i det rätt så kan han ha en bra kväll.

Kroppen kändes okej?

– Det tar ju ett tag. Fredrik har ju inte kunnat träna som han är van vid. Men han öser på nu och räknar med att fullfölja säsongen.

VT är på plats i Gislaved och liverapporterar från matchen med start 18:45.

undefined
I Lejonens startsjua återfinns världens kanske just nu snabbaste förare Bartosz Zmarzlik.
undefined
Efter några veckors uppehåll är Fredrik Lindgren tillbaka i startsjuan. "Kommer han i det rätt så kan han ha en bra kväll", säger Morgan Andersson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!