Fredrik Lindgren redo att ta sig an Vetlanda

Under onsdagen anlände Västerviks stjärnvärvning Fredrik Lindgren till Hejla Arena. Och det blev några träningsvarv på nya hemmabanan för 35-årigen inför derbyt mot Vetlanda. "Det kommer bli en supertuff match" säger han.

Fredrik Lindgren

Fredrik Lindgren

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2021-07-08 16:30

I måndags presenterade lagledare Morgan Andersson en nyhet som gav eko i hela speedwaysverige. VM-trean Fredrik Lindgren hade skrivit på ett kontrakt med Västervik för resten av säsongen – efter två år utan körning i Bauhausligan.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka i svenska ligan och kul att nu vara i Västervik. Jag har inte kört i klubben tidigare, men har under flera år jobbat tillsammans med Morgan Andersson, säger Fredrik Lindgren efter onsdagens träning på Hejla Arena.

– Jag och Morgan har haft kontakt veckovis sedan skadan på Linus Sundström. Jag har väl inte riktigt känt mig redo, men känner nu att jag kanske behöver lite fler matcher och någon typ av förändring. Det har inte riktigt gått så bra som jag velat hittills och det var läge för en förändring, säger han om varför det blev en återkomst till ligan.

undefined
Fredrik Lindgren och Västerviks lagledare Morgan Andersson känner varandra sedan många år tillbaka.

Hejla Arena är en bana som många förare trivs på – inklusive Fredrik Lindgren. Under onsdagen testade han cyklarna på nya hemmabanan.

– Väldigt härligt att få köra här. Det tog några varv innan jag kom in i körningen, de polska banorna är väldigt stora. Men det är en bana som många förare tycker om att komma till. Den är alltid välpreparerad och banpersonalen lägger ner ett jättearbete. Det är ett privilegium att få köra här. 

undefined
Fredrik Lindgren har skrivit på ett konrakt med Västervik säsongen ut.

Fredrik Lindgren finns med i laguppställningen mot Vetlanda, och kommer där att få axla väst nummer tre. Vetlanda kommer till Hejla Arena med ett mycket starkt lag på pappret, där bland annat Peter Ljung och regerande världsmästaren Bartosz Zmarlik finns med. För Västerviks del, jämfört med tisdagens match mot Piraterna, saknas Pawel Przedpelski – och ersätts av ryssen Vadim Tarasenko.

– Det blir en supertuff match. Vetlanda kommer med ett väldigt starkt lag och det är en väldigt viktig match för Västervik. För egen del hoppas jag givetvis kunna bidra till en seger, men också att jag kommer in i gruppen så bra som möjligt.

Har du hunnit känna av något kring stämningen i laget ännu?

– Inte riktigt. Alla förare var inte här när jag kom förut. Vissa av förarna hann jag träffa, och en del känner jag sen innan. Sedan handlar det om hur de arbetar som grupp och vilken roll jag kommer få. Men jag hoppas kunna smita mig in och bidra med något bra.

Se en längre tv-intervju med Fredrik Lindgren på www.vt.se

undefined
Fredrik Lindgren tillsammans med barndomsvännen, den tidigare Västerviksföraren Johan Engman.
Fredrik Lindgren var under onsdagen på plats på Hejla Arena för några träningsvarv inför hemmamatchen mot Vetlanda. "Vetlanda kommer med ett väldigt starkt lag och det är en väldigt viktig match för Västervik" säger 35-åringen.
Fredrik Lindgren var under onsdagen på plats på Hejla Arena för några träningsvarv inför hemmamatchen mot Vetlanda. "Vetlanda kommer med ett väldigt starkt lag och det är en väldigt viktig match för Västervik" säger 35-åringen.
Västervik - Vetlanda

Västervik: 1) Bartosz Smektala, 2) Jaimon Lidsey, 3) Fredrik Lindgren, 4) Vadim Tarasenko, 5) Artem Laguta, 6) Anton Karlsson, 7) Noel Wahlqvist.

Vetlanda: 1) Szymon Wozniak, 2) Dominik Kubera, 3) Tomasz Gapinski, 4) Peter Ljung, 5) Bartosz Zmarzlik, 6) Alexander Woentin, 7) Filip Hjelmland.

Sporten direktrapporterar från matchen på www.vt.se med start kl 18.45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!