Försenade löner – klubben uttalar sig: "Beklagar det"

Det har varit en händelserik säsong på flera plan för Vetlanda Speedway. Nu har klubben släppt ett pressmeddelande, där man bland annat berör uteblivna ersättningar till vissa förare.

Det har varit en rörig säsong för Vetlanda Speedway hittills.

Det har varit en rörig säsong för Vetlanda Speedway hittills.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-09-06 15:00

Förra veckan körde Dackarna och Vetlanda ett derby i Bauhaus-ligan. Men rivalmötet blev inte alls så hett som många hade förväntat sig. Vetlanda saknade sina stjärnförare och hade inte mycket att hämta på Skrotfrag Arena. Dackarna vann enkelt med 61–29. Vetlanda förlorade sedan med samma siffror hemma mot Västervik två dagar senare.

Efter det fick klubben mycket kritik på sociala medier för laguttagningarna.

Men säsongen har också varit turbulent på andra sätt. Redan inför starten av ligan kom beskedet att lagledaren sportchefen Mikael Wirebrand fick ämna klubben.

Nu har klubben publicerat ett pressmeddelande, där man försöker förklara läget för sina supportrar och sponsorer.

"Vi börjar tidigare i år, då vi blev tvungna att avskeda vår sportchef. Tråkigt naturligtvis men ett måste för att få ihop vår ekonomi. Vad vi då inte visste var att det viktiga arbetet med våra sponsorer, som normalt påbörjas när föregående säsong är slut, inte var påbörjat alls.", skriver klubben på sin hemsida.

En del förare har fått vänta på sina ersättningar.

"I och med detta så har några förare fått vänta med delar av sina ersättningar, vilket vi naturligtvis beklagar, men de är informerade om läget, och vi jobbar vidare tillsammans. Ekonomin är under kontroll, men vi lider av det ojämna flödet av intäkter. Förra veckans lag som fått oerhört mycket kritik har dock inget med ovanstående att göra, oavsett vad som skrivits".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!