Fem punkter från Dackematchen

Ödesmatch, jumbomöte – och viktiga poäng på spel. Dackarna mot Masarna var på förhand en rysarmatch. Här har Sporten listat fem punkter.

Vilken superkväll det blev för Dackarna.

Vilken superkväll det blev för Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-08-09 21:33

 1) PROPPEN UR

Det har gått trögt, varit motigt och frustrerat. Mot Masarna släppte allt det där. Vilken kväll det blev för Dackarna. Efter underläge 4–8 efter två körda heat, handlade det mer eller mindre om ren defilering av mästarna. Det var nog många som drog en lättnadens suck i Dackelägret och tänkte... äntligen. Segersiffrorna 59–31 säger allt. Precis allt. Det här handlade om utklassning. 

2) COMEBACKEN

Oj, oj, oj. Dackelagledaren Mikael Teurnberg lyfte fram en återvändare i bra form när övergången var klar häromdagen. Det var ett understatement. Fredrik Jakobsen närmast flög fram på sin gamla hemmabana Skrotfrag Arena. Dansken kan bli den avgörande faktorn för att det här kan bli en ny bra säsong för Dackarna. I alla fall att döma vad han bjöd på i comebacken. Eller vad sägs om 12+3 poäng!

3) PARÅKNINGEN

Visst, det går inte att undvika att ta med Jakobsen här också. Tillsammans med världsstjärnan Maciej Janowski bildade han en superduo som inte gick att stoppa. Vilken paråkning de visade i Målilla. 

4) PIGG-TRIUMFEN

Som om det inte vore nog med storvinsten och bonuspoängen för Dackarna...även Rospiggarna fixade maximala tre poäng mot Piraterna. Det torde vara perfekt för Dackarna, som nu passerade Piraterna, gick upp på rätt sida strecket och har en pinne tillgodo på just Piraterna inför slutomgångarna. 

5) JENSEN/KURTZ

Det var inte bara firma Janowski/Jakobsen som imponerade stort i Dackarna. Säsongens hittills bäste förare, Rasmus Jensen, och Brady Kurtz var inte långt efter poängmässigt. Att ha fyra förare till synes i toppform kan bära långt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!