Tredje gången gillt för Kling: "Stor lättnad"

I sin tredje match efter comebacken fick Ricky Kling till slut visa att han kan än genom att vinna ett heat före Jason Doyle. "Det var en stor lättnad att se målflaggan", sa han.

Ricky Kling tog starten i det tredje heatet och vann det före Jason Doyle.

Ricky Kling tog starten i det tredje heatet och vann det före Jason Doyle.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-08-31 21:06

Ricky Kling gjorde comeback för ett par veckor sedan och har blivit ifrågasatt av både sig själv och andra efter ha varit långt efter i sina två första matcher.

Mot Vetlanda hemma på tisdagen fick han till slut visa vad han går för. I sitt första heat för kvällen tog han starten och vann ganska lätt följd av Jason Doyle och med Peter Ljung och Robin Aspegren i det slagna fältet.

– Det har känts bra på träning, men misslyckandet i den första matchen mot Rospiggarna på en regntung bana satte sig i huvudet så jag vågade inte gå för fullt mot Piraterna borta senast heller. Nu tänkte jag att det får bära eller brista och då fungerade det äntligen, säger Kling som höll fullt fokus framåt under heatet.

– Jag tänkte bara att jag ska inte kolla bakåt, men på sista varvet kom Doyle upp nära mig och då kändes det bra. När målflaggan till slut dök upp var det inte glädje utan mer bara en stor lättnad över att det gick vägen och att jag fick visa att jag kan än, sa han.

Kling körde totalt två heat till under kvällen och inkasserade två nollor till. De tre poängen gjorde heller inte så stor skillnad i matchen mot Vetlanda som Dackarna vann med 32 poängs marginal. Men de gjorde stor skillnad för Kling.

– Åkningen kändes mycket bättre under kvällen även om det blev två nollor sen. Det stärker självförtroendet, sa Ricky Kling.

Ricky Kling fick fira en "femetta" i sin tredje match efter comebacken.
Ricky Kling fick fira en "femetta" i sin tredje match efter comebacken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!