Smektala och Chugunov i avgörande roller

Efter en mindre bra inledning sĂ„ avslutade Bartosz Smektala pĂ„ ett övertygande sĂ€tt nĂ€r VĂ€stervik Speedway vann derbyt mot Dackarna med 48–42.

Morgan Andersson gratulerar Bartosz Smektala sedan han sÀkrat segern i det 14:e heatet.

Morgan Andersson gratulerar Bartosz Smektala sedan han sÀkrat segern i det 14:e heatet.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2022-06-01 06:00

Inledningen pÄ derbyt i MÄlilla fick inte den start som Smektala som hade hoppats pÄ i och med att han bara tog en poÀng pÄ sina tvÄ inledande heat.

Efter nĂ„gra mindre justeringar blev det bĂ€ttre fart pĂ„ Smektala som avslutade med Ă„tta poĂ€ng pĂ„ sina tre sista heat. 

– Jag Ă€r glad för vinsten med tanke pĂ„ att starten av tĂ€vlingen inte var bra för mig. Det blev bĂ€ttre efterhand och jag fick avsluta med en viktig heatseger, sĂ€ger Bartosz Smektala.

Gjorde du nÄgra förÀndringar efter de tvÄ första heaten?

– Det var samma cykel, men vi gjorde nĂ„gra förĂ€ndringar i motorn och det blev lyckat, svarar Bartosz.

Inför det 14:e heatet ledde VĂ€stervik med 42–36 och dĂ€rmed skulle en trepoĂ€ngaren rĂ€cka för att sĂ€kra segern.

Bartosz startade frÄn bana tvÄ och efter en riktigt bra start kunde han vinna heatet. DÀrmed hade han sÀkrat derbysegern för VÀstervik.

– Bana ett var bĂ€ttre hela kvĂ€llen, men jag fick till en bra start och jag kunde hĂ„lla undan för Jacob Thorssell. Jag visste om att en heatseger skulle innebĂ€ra att vi vann matchen och det Ă€r jag glad för, sĂ€ger Bartosz Smektala.

PÄ sina tvÄ senaste matcher i VÀsterviksvÀsten har Gleb Chugunov bara tappat tre poÀng till motstÄndare. 15 poÀng mot Masarna följdes upp med 11+1 mot Dackarna.

Efter en nolla i sitt förta heat sÄ var Chugunov omutlig resten av tÀvlingen eftersom han inte tappade nÄgon poÀng till nÄgon motstÄndare. Han vann tre av fyra heat.

– Min cyklar Ă€r sĂ„ snabba och det Ă€r sĂ„ viktigt. Andra saken Ă€r att jag trivs sĂ„ bra i Sverige och jag gillar Sverige. Jag kanske flyttar hit efter min karriĂ€r, sĂ€ger Gleb Chugunov.

Efter nollan i sitt första heat sÄ hittade Gleb rÀtt med instÀllningarna och dÄ hade motstÄndarna inget att sÀtta emot.

En av tĂ€vlingens bĂ€sta heat var det tolfte dĂ€r Gleb körde upp sig frĂ„n fjĂ€rde plats till en andra plats samtidigt som Smektala vann heatet sĂ„ innebar det 5–1 till VĂ€stervik som dĂ€rmed kopplade rejĂ€lt om matchen eftersom ledning utökades till sex poĂ€ng medtvĂ„ heat kvar.

– Jag gillar sĂ„dana heat. Förra gĂ„ngen hade jag bra starter, sĂ„ det var skönt för mig att kunna att visa jag kan köra bra pĂ„ banan Ă€ven om inte starten Ă€r den bĂ€sta, sĂ€ger Gleb Chugunov.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!