Dudek nära förlängning med Dackarna

Polske stjärnan Patryk Dudek har kört sju säsonger i Dackarna. Allt talar för en åttonde. Dudeks agent Krystian Plech bekräftar att ett nytt avtal är nära.

Dudek har inte helt givit upp att köra lördagens avslutande VM-tävling i Torun.

Dudek har inte helt givit upp att köra lördagens avslutande VM-tävling i Torun.

Foto: Karl Edgren

Speedway2018-10-01 14:40

Patryk Dudeks säsong i Dackarna tog slut i den första semifinalen mot Västervik, när han kraschade och bröt armen. Dudek opererades i Barcelona den 14 september. Han har inte helt givit upp att köra den avslutande VM-tävlingen i polska Torun nu på lördag - men det ska mycket till. Dudek har dock en seger från fjolårets tävling i Torun att försvara.

– Operationen gick väldigt bra, han är tillbaka i Polen nu och det har varit mycket behandling efter det. Evenutuellt tränar han på torsdag, och de närmaste dagarna avgör om han försöker komma till start i Torun eller inte, säger Krystian Plech.

Dudek-teamet blickar också framåt till nästa säsong. Krystian Plech avslöjar att hans klient bara är detaljer från en kontraktsförlängning med Dackarna över 2019.

– Vi var nära en lösning strax före kraschen inträffade, det finns inget kontrakt ännu, men vi kommer förhoppningsvis att kunna slutföra förhandlingen ganska snart. Det är bara smågrejer som återstår, säger Krystian Plech.

Patryk Dudek har kört för Dackarna sedan säsongen 2012, och trivs väldigt bra i Målilla.

– Dackarna är en professionell klubb, och Patryk hade gärna varit med laget på onsdag och firat, om det skulle bli SM-guld, säger Krystian Plech.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson bekräftar också att Patryk Dudek är en förare man gärna behåller.

– Det är en etablerad Dacke-förare, och väldigt proffsig att ha att göra med. Vi har sagt att vi ska köra klart finalen innan vi gör klart med något. Men det finns förare som vi har visat intresse för att behålla och Patryk är en av dem, säger Peter Karlsson.

Peter Karlssons egen framtid som lagledare i Dackarna är inte klar. Men intresset för en fortsättning är ömsesidigt.

– Klubben har meddelat sitt intresse, och både Johan (Karlsson) och jag är nog också intresserade av en fortsättning. Hur som helst, så har vi sagt att vi kommer att vara med och bygga laget till nästa säsong, även om det inte skulle bli en fortsättning, säger Peter Karlsson.

Hittills finns endast en förare under kontrakt över 2019, det är Oliver Berntzon, som skrev ett tvåårskontrakt inför årets säsong.

Patryk Dudek är nära att förlänga kontraktet med Dackarna.
Patryk Dudek är nära att förlänga kontraktet med Dackarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!