Doyle efter debuten mot Dackarna: "Var lite konstigt"

Stor guldmakare 2021 för Dackarna. Nu är han tillbaka i Sverige igen – för att försöka slå ut sitt gamla lag. Men Jason Doyle fick konstatera att hans Indianerna inte räckte till hela vägen i det första kvartsfinalmötet. "Det var lite konstigt, faktiskt", säger världsstjärnan efter sin debut i Indianernas dress.

Världsstjärnan Jason Doyle gjorde sin debut för Indianerna, mot sitt gamla lag Dackarna.

Världsstjärnan Jason Doyle gjorde sin debut för Indianerna, mot sitt gamla lag Dackarna.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2022-08-30 21:36

Australiensaren Jason Doyle behöver knappast någon närmare presentation. Den förre världsmästaren var med och bärgade det så efterlängtade guldet för Dackarna förra året och var en av de stora hjältarna. 

Nu är verkligheten en annan. I måndags presenterades han för Kumla Indianerna, vilket kom som en överraskning för många. Redan på tisdagen var det dags för honom att kliva rakt in i hetluften, mot sitt gamla lag. 

– Jag har inte varit här alls det här året och det var lite svårt att hitta rätt inställningar på cykeln till en början, förklarar Doyle när Sporten tar ett snack med honom vid depån på Glottra Skog Arena. 

Det märktes inte av särskilt mycket, i synnerhet inte i hans första heat. Då tog han en övertygande heatseger, framför Dackarnas Nicolai Klindt och Rasmus Jensen. Doyle fortsatte att köra bra och kunde till slut räkna hem 11+3 poäng. Matchen, då? Jo, den vanns av Dackarna (41–49).

– Det var tufft... David (Bellego) fick inte riktigt den starten han ville och sen blev han bortplockad. Vi hade ett bra snack innan matchen och försökte hjälpa varandra att hitta rätt, säger Jason Doyle, som var glad över att vara tillbaka i Sverige.

– Det var lite konstigt, faktiskt, men det är alltid trevligt att komma tillbaka till Sverige. Det är en annan atmosfär och stämning här, som påminner en del om England. Men ja, det kändes okej, även om det inte blev det resultatet man hade hoppats på i sin debut i Kumla.

Om en vecka väntar retur i Målilla. För Doyle är det bara en sak som gäller då:

– Jag tror att vi vinner i Målilla och jag vet att deras förare tror det kommer bli tufft, för vi kommer åka dit och göra allt.

Vad blir nyckeln för att ni ska kunna hämta upp underläget?

– Vinna heat, helt enkelt. Vi måste jobba som ett lag. Jag hade det som min hemmarena förra året och vet vilka inställningar jag behöver. Sen ska vi försöka göra vårt bästa och se hur långt det räcker.

På tal om det... Hur ser du på att komma tillbaka till din gamla hemmarena?

– Det kommer bli annorlunda, haha, speciellt efter att ha vunnit guld med Dackarna förra året. Mikael Teurnberg är en god vän till mig och det är alltid tufft att tävla mot sina vänner. Samtidigt vet vi att det här är ett jobb och nu måste vi åka dit, göra vårt jobb och försöka slå dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!