Derbyt avgjordes i sista heatet

Under tisdagskvällen åkte Dackarna till Hasses motorstadion för ett riktigt derby mot Vetlanda. Matchen slutade 48-42 till Vetlanda.

Vetlanda och Dackarna bjöd på en riktig derbyfight.

Vetlanda och Dackarna bjöd på en riktig derbyfight.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-07-06 20:54

Den matchen alla väntat på. En av Elitseriens mest intressanta matcher på hela säsongen förutspåddes bli jämn. När kvällens första tejp gick upp så tog Vetlanda täten och fixade en femetta. I de två efterföljande heaten blev siffrorna inte lika stora men någon heatseger lyckades inte Målillalaget med. Två fyratvå heat kom därefter. 

I första sladdpausen hittade Dackarna något extra för sen kom Janowski ut och tog lagets första trepoängare. Doyle följer upp detta i det sjätte heatet och ställningen är 21-15 efter sex heat. 

I det sjunde heatet fick Dackarna en ovälkommen motgång. Janowski åkte ur på grund av Touch Tape. Inför det nionde heatet var siffrorna 28–20 till Vetlanda, jobbigt. I nionde heatet byter Teurnberg ut Sammy Van Dyck mot Maceij Janowski. Det bar frukt då det resulterade i kvällens första femetta till gästerna. Det var en klar sådan med Doyle först över mållinjen. 

Inför heat tio var det verkligen inte avgjort tack vare femettan. Sen blev det lite kämpigare några heat och siffrorna hade en differens på åtta poängs fördel till hemmalaget. I det elfte heatet kom återigen en välbehövlig femetta. Det var Janowski och Thorssell som kämpade under de fyra varven.

Under de två första nomineringsheaten blev det tre-tre och Vetlandas fyrapoängsledning stod sig till femtonde heatet. När allt skulle avgöras så får Dackarna sämsta starten. Janowski kör till sig tvåpoängaren men slutresultatet blir 48-42.

Dackarnas nästa match är på torsdag mot Indianerna hemma. 

Vetlandas Bartosz Zmarzlik tar sig förbi Dackarnas Jason Doyle.
Vetlandas Bartosz Zmarzlik tar sig förbi Dackarnas Jason Doyle.
Dackarnas poäng

Janowski: 10

Becker: 6

Jensen: 8

Thorssell: 8

Doyle: 10

Van Dyck: 0

Bogdanowicz: 0

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!