Den tunga smällen inför premiären

Föraren som inte fick blev skadad råkade ut för en ordentlig smäll. Nu är det mycket osäkert hur länge Västervik Speedways lagkapten Linus Sundström blir borta.

Linus Sundström skadade sig allvarligt i samband med en olycka i danska ligan.

Linus Sundström skadade sig allvarligt i samband med en olycka i danska ligan.

Foto: Jonathan Åhman

Speedway2021-05-13 10:35

Knappt tre veckor innan dess att Bauhausligan är tänkt att han sin premiär var Linus Sundström inblandade i en otäck krasch som gör att han troligen blir borta en längre tid.

Olyckan skedde i samband med att Linus körde en match i danska ligan med Team Fjelsted på onsdagskvällen.

Det var i Linus tredje heat som olyckan inträffade precis innan målgång. Linus körde in ett spår och som gjorde att han tappade kontrollen över cykeln. Han for in med full kraft in i staketet.

Linus blev liggande på banan och enligt uppgift till fyens.dk så var han medvetslös en kort stund efter kraschen.

Linus togs hand om sjukvårdspersonal på banan och blev liggande väldigt länge in han transporterades till sjukhus eftersom det befarades skador på nacken och ryggen. Enligt uppgift ska Linus vara vid gott mod och ha full rörlighet.

– Han har fått en fraktur på kota T7 i ryggen. Däremot inga nackskador. Han är just nu på Fjelsteds sjukhus och kommer transporteras till sjukhuset i Odense eller så ska tas han hem till Sverige. Röntgenbilderna har skickats till en specialist och troligtvis blir det operation, säger Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson på torsdagsförmiddagen.

Det här är så klart ett stort avbräck för Västervik. 

– Hur ska jag hitta en svensk ersättare. I stort sett alla lag blir duktigt drabbade av att bli av med sin nummer ett på svensksidan. Det enda laget som kan hantera svensksidan är Lejonen som har flera svenskar bland sina toppförare, säger Morgan.

– Det ska vara två svenskar i topp sex så det är klart att det här ställer till det.

Det var inte bara Linus som var inblandad olyckor i samband med matchen i Fjelstad. I heat sju kraschade både Peter Kildemand och Nikolaj Busk Jakobsen, men båda kunde gå av banan av egen kraft.

Domaren valde efter det att avbryta matchen efter sjunde heatet eftersom banan ansågs vara för farlig

– De skulle aldrig ha startat den där tävlingen. Man körde på en bana som de aldrig skulle ha kört på. Det var ett jävla liv i Fjelsted. Kildemand fick en skaplig smäll, säger Morgan Andersson.

Återigen har Linus Sundström drabbats av en riktig otäck skada. I september 2019 kraschade han våldsamt i samband med en polsk ligamatch där han drabbades av ett brutet lårben, en bruten arm, en kraftig hjärnskakning med uppsvälld hjärna och en fläck på levern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!