Decimerat Dackarna förlorade: "Ingen flagga i topp"

Säsongens fjärde match för Dackarna var i Hallstavik mot Rospiggarna. Matchen slutade 48-42 till värdarna. "Det var ju inte avgjort förrän i sista heatet", säger lagledare Mikael Teurnberg.

Jason Doyle var bäst för Dackarna mot Rospiggarna.

Jason Doyle var bäst för Dackarna mot Rospiggarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-06-22 21:54

Det var ett stukat Dackarna som kom till Mikael Teurnbergs hemort Hallstavik för att kriga mot Rospiggarna. Janowski var borta på grund av sin handskada som inträffade i förra veckans match och Thorssell insjuknade i feber under matchdagen. 

Dackarna satsade från start för att hålla liv i matchen och fram till heat fem hade man en ledning. Sen gick det trögare. Men bitvis hade Dackarna grepp om matchen eller låg och nosade på Rospiggarna. Hemmalaget var dock mycket mer jämna än Dackarna. Med fler 4-2-heat så fixade man fina siffror till sig.

Inför nomineringsheaten skiljde det sex poäng. Då satte Dackarna in Jensen, som fixade två heatsegrar och inför det sista heatet kunde båda lagen vinna då det stod 43-41. Men då hände det som absolut inte fick hända för Teurnbergs mannar. Uteslutning av Dackeförare. Doyle tjuvstartartade och matchen slutade 48-42.

Viktiga förare i Dackarna var Jason Doyle och Rasmus Jensen. Den allra bästa aktören för kvällen var dock Kai Huckenbeck i motståndarlaget som körde in treor i sina fem heat. 

undefined
Mikael Teurnberg lämnar arenan med Dackeförlust

Lagledare Teurnberg är förstående med utgången men trots manfallet tar han det inte som någon ursäkt till förlusten.  

– Vi är inte ett fullt lag mot Rospiggarna som har sina bästa mannar. Det var en tuff match: Dock är inga förluster enligt mig hedersamma då man kan gå ut med flaggan i topp, säger Teurnberg. 

Vissa förare gör det bra och andra lite sämre. 

– Jensen, Jakobsen, Doyle gör kanoninsatser. Men position sex och sju behöver jag reflektera över. Det behövs ta lite poäng där också. Men vi har en lång säsong kvar att fixa det. Becker han gör en fin insats även ikväll men han är ny och vi kan inte förvänta oss sånt som han gjorde i Gislaved hela tiden, säger han.

Nästa vecka är det torsdagsmatch igen mot Piraterna på hemmaplan och det finns osäkerhet i Målillalaget.

– Jag behöver titta vilka grabbar som är aktuella. Hur det är med Janowskis skada och Thorssells sjukdom. Doyle har aviserat att han ska tävla utomlands men han har problem med visum i nuläget. Detta ska jag tänka på imorgon, avslutar Teurnberg. 

Matchfakta

Rospiggarna: Kai Huckenbeck 15, Timo Lahti 11, Adrian Miedzinski 11, Kim Nilsson 6, Daniel Henderson 4, Andrej Kudriasjov.
Dackarna: Jason Doyle 14, Rasmus Jensen 13, Frederik Jakobsen 8, Luke Becker 7.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!