Välkommet besked inför speedwaypremiären

Det ser sannolikt ut som att Dackarna kan ta in 500 åskådare i premiären hemma mot Västervik på tisdag då restriktionerna lättas just den 1 juni. "Det är bra, men vi kan inte släppa biljetterna riktigt än", säger Målillas MK:s ordförande Tomas Karlsson.

Dackarna ser ut att kunna ta emot publik i derbyt mot Västervik på tisdag vilket glädjer klubbens ordförande Tomas Karlsson.

Dackarna ser ut att kunna ta emot publik i derbyt mot Västervik på tisdag vilket glädjer klubbens ordförande Tomas Karlsson.

Foto: Arkiv

Speedway2021-05-27 17:00

Premiären av Bauhausligan i speedway sköts fram en månad i förhoppningen att kunna ta emot publik på arenorna. På torsdagen kom det efterlängtade beskedet att från och med 1 juni tillåts upp till 500 åskådare på idrottsevenemang.

– Det blir ju väldigt bra tajming att vi kör derbyt hemma mot Västervik med Dackarna då, säger Tomas Karlsson som inte vill ropa hej riktigt än.

– Vi måste invänta ett klart besked för vårt tillstånd från polisen först. Innan vi har fått det svart på vitt kan vi inte släppa på försäljningen av biljetter till matchen.

Om den detaljen faller på plats i tid har klubben en plan för hur man ska genomföra processen på ett så rättvist och smittsäkert vis som möjligt.

– Av de 500 biljetter som släpps kommer 150 vara tillgängliga för våra säsongskortsinnehavare i första skedet. Vi måste vara solidariska mot dem som har pengar innestående hos oss. Sedan kommer allmänheten få ta del av de sista 350. Som arrangör kommer det att gå åt lite extra funktionärer och det blir en del merjobb, men bara vi kan ta in folk så är det en uppoffring vi gör gladeligen.

Utöver de 500 åskådarna som placeras på numrerade läktarplatser kommer även den så kallade VIP-hyllan hållas öppen.

– Där gäller reglerna för restauranger med max fyra personer per bord och hela den avdelningen är väl avgränsad från publikplats.

Dackarna
Dackarna
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!