Dålig körning men bra besked för Van Dyck

Nej, det var inte Avon Van Dycks dag när Ungdoms-SM och Junior-SM avgjordes på Skrotfrag Arena i Målilla, åtminstone inte på banan. Däremot är han en del av Dackarnas trupp år 2020. "Ingenting stämde för mig", kommenterar en besviken Dackeförare.

Avon Van Dyck var långt från prispallen med bara tre inkörda poäng på USM.

Avon Van Dyck var långt från prispallen med bara tre inkörda poäng på USM.

Foto: Marcus Johannesson

Speedway2020-08-01 18:59

Det blev ingen vidare start för Felix Woentin som för dagen körde för Nässjö. Efter de tre första heaten hade han bara lyckats skrapa ihop fyra poäng. 

Den lilla banan strax intill Skrotfrag Arena är erkänt svårkörd och flera förare hamnade i svårigheter när de kom in i kurvorna med för hög fart, och således tappade kontrollen. Kanske var det tävlingsovanan som spökade. 

I Felix fjärde heat fick två av fyra förare inte fullfölja, men Nässjöföraren var en av dem som höll sig på hjulen. Dessvärre för hans del blev det bara sex inkörda poäng på fem heat. 

Vann USM gjorde Anton Jansson, Smederna, på 14 poäng. 

Med nummer ett på ryggen var Avon Van Dyck med i det första heatet av årets JSM, som han dock inte kunde fullfölja. I den sista kurvan föll han nämligen, oklart vad som hände. Bättre gick det i heat nummer två då hemmaföraren körde in två poäng, således sina första för dagen. 

Det skulle dock visa sig ganska snart att det inte var Avons dag för de kommande två heaten inkasserade han en poäng, och var därför bort från segerchanserna när det började dra ihop sig. I sitt sista heat vurpade han i en kurva, och fick därför nöja sig med tre poäng. 

– Det var ingenting som stämde för mig i dag, så summerar en oerhört fåordig och besviken Dackeförare sitt USM. 

Desto roligare för Avon var beskedet att han är med i Dackarnas trupp till den stundande säsongen. 

– Givetvis väldigt roligt att få chansen att köra för dem, men just nu är allting bara tungt. Det finns ingenting att ta med sig från i dag men däremot måste jag förbättra allt. 

Värt att notera är att Västervikföraren Anton Karlsson vann sitt första heat. Efter tre körda heat hade han sju inkörda poäng och det såg lovande ut. Men det fjärde heatet var lite av en besvikelse och gav bara en poäng. Masarnas Philip Hellström Bängs och Vetlandas Alexander Woentin var alltför starka. 

I Karlssons och Wahlqvists sista heat var de inblandade i en våldsam kollision, varpå Wahlqvist blev diskvalificerad. Karlsson kunde fullfölja tävlingen och de slutade på sjunde respektive sjätte plats i totalen. 

Alexander Woentin vann finalheatet och således också hela USM, strax före Hellström Bängs.  

Anton Karlsson i Västervik Speedway.
Anton Karlsson i Västervik Speedway.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!