Teurnberg: "Lite lagom småpirrig"

"Jag lovar inte guld, men jag kan lova att vi ska göra allt vi kan", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg inför veckans SM–final mot Eskilstuna Smederna.

Mikael Teurnberg är lagledare i Dackarna.

Mikael Teurnberg är lagledare i Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-10-04 17:30

När Mikael Teurnberg tackade ja till uppgiften som lagledare för Dackarna hade han SM–guld i siktet.

– Den här finalen har vi längtat efter och jobbat för en hel säsong. Vi har gått obesegrade genom slutspelet och kan möjligen ha en liten fördel av att ha varit igång längre än Smederna. Samtidigt har jag stor respekt för motståndarna. De vann grundserien och slog ut Rospiggarna i sin semifinal, säger Mikael Teurnberg som har en skön känsla i kroppen inför finalen.

– Det känns sådär lagom småpirrigt, säger han.

Smederna har vunnit tre SM–guld i följd mellan 2017 och 2019 och slog Dackarna i finalerna de två sista åren och har flera förare som har varit med på de framgångarna. Dackarna har bara Maciej Janowski och Jacob Thorssell kvar från silverlaget 2019.

– Vi har en del guldrutin i vårt lag också. När jag ledde Rospiggarna till SM-guld 2016 körde Jason Doyle och Jacob Thorssell för mig. Det är viktigt i ett lagbygge att ha förare som man haft en bra relation med genom åren. I en final gäller det att alla förare tar poäng och ingen faller igenom om det ska gå vägen. Det känns viktigt att vi får en bra start på matchen i Målilla till att börja med.

Förra veckan drog hemmamatchen mot Västervik ut på tiden på grund av regn.

– Prognosen är inte så ljus inför tisdagen heller. Mikael Max har inte haft det lätt på sistone. Han har inte kunnat göra en bana utan snarare fått försöka rädda så att det blivit körbart.

Vi liverapporterar matchen på www.vimmerbytidning.se från kl 18.55.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!