Världsmästare klar för Västervik

Västervik Speedway har gjort klart med en av Dackarnas tidigare guldhjältar. Den trefaldige världsmästaren Tai Woffinden kör för klubben kommande säsong.

Tai Woffinden är klart för Västervik Speedway.

Tai Woffinden är klart för Västervik Speedway.

Foto: PER KARLSSON

Speedway2022-09-29 12:17

32-årige Tai Woffinden har inte kört en helt full säsong i svenska högsta ligan sedan 2019. Nu är det alltså klart att den brittiske stjärnföraren återvänder till den svenska ligan och det kommer alltså att ske i Västervik Speedway.

Tai kommer även att representera Wroclaw i den polska Extraligan och han kommer in med ett snitt på 2,022 i Västervik.

"Jag är mycket tillfreds med att få in Tai i laget med sin karaktär och att man även får tillgång till en av världens bästa lagåkare. Vi har fört diskussioner under tidigare år men tyvärr inte kommit till avslut så det var självklart positivt när Tai deklarerade att han var redo för Sverige igen. Med all rutin som Tai skaffat sig genom åren i världseliten så är jag övertygad om att han kan få övriga förare att lyfta sig.
Jag ser väldigt mycket fram emot att få chansen att jobba med Tai då jag vet vilka kvalitéer han besitter", säger Västerviks sportchef Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

”Jag är mycket glad att vara tillbaka i Sverige nästa år och ser verkligen fram emot att göra en full säsong i Bauhausligan. Jag och Morgan har diskuterat den svenska ligan och Västervik under de senaste åren så när jag bestämde mig för att utöka min tävlingskalender inför 2023 så var Västervik mitt första val”, säger Tai Woffinden i ett pressmeddelande.

Woffinden ingick i Dackarnas lag förra året som tog SM-guld, men anslöt då under säsongen.

Morgan Andersson har all anledning att vara glad sedan han gjort klart med Tai Woffinden.
Morgan Andersson har all anledning att vara glad sedan han gjort klart med Tai Woffinden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!