Fem Dackeförare i landslagstrupperna

Fem förarna från Dackarna kommer ingå i landslagstrupperna i speedway under 2024. På seniorsidan är det Filip Hjelmland och Timo Lahti som kan bli aktuella för att köra lag-VM.

Filip Hjelmland är en av Dackeförarna i landslagstruppen.

Filip Hjelmland är en av Dackeförarna i landslagstruppen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-01-02 10:11

Den svenska seniorlandslagstruppen kommer i bestå av 13 förare. Däribland etablerade förare som Fredrik Lindgren, Kim Nilsson och Jacob Thorssell. Dackarna har två representanter i truppen. Filip Hjelmland har en riktigt stark säsong bakom sig där han var med och bidrog till Dackarnas SM-guld och även vann den allsvenska finalen med Vargarna. 

Dackarnas nyförvärv Timo Lahti tar också plats i truppen då han den här säsongen kommer att tävla med svensk licens. I truppen för U19-U23 har Dackarna tre förare med. Bröderna Avon och Sammy Van Dyck samt Noel Wahlqvist.

undefined
Morgan Andersson fortsätter som förbundskapten för svenska speedwaylandslaget.

Svemo meddelar även att Morgan Andersson blir kvar ytterligare ett år som förbundskapten. Han kombinerar därmed rollen som lagledare och sportchef för Västervik Speedway.

– Jag känner att det inte är rätt läge att sluta i och med att vi missade finalen för första gången i lag-VM sedan jag tillträdde. Även om det var tuffare format i år när det blev lag-VM jämfört med Speedway of nations, förklarar Morgan Andersson sitt beslut att fortsätta ytterligare ett år som förbundskapten. 

– Sedan känner jag att jag har ett bra samarbete med förarna. 

Speedway of nations, som avgörs i Manchester, samt kvalet till lag-EM, det är vid dessa tillfällen som svenskarna samlas som ett lag. I rollen som förbundskapten tar Andersson även ut vilka förare som ska representera Sverige individuellt i kvalen till VM- och EM-serierna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om