Dackarna vann och förlorade: "Nöjd med två poäng"

Det bjöds på stor dramatik på Skrotfrag Arena på torsdagskvällen. Dackarna besegrade Rospiggarna med 48–42. Däremot föll de i duellen om bonuspoängen. "Vi får ändå vara nöjda med tvåa poäng", sa Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Dackarna vann med 48-42 hemma mot Rospiggarna, men det var blandade känslor i laget efter att de tappat bonuspoängen i skjiljheat.

Dackarna vann med 48-42 hemma mot Rospiggarna, men det var blandade känslor i laget efter att de tappat bonuspoängen i skjiljheat.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-08-19 22:17

Dackarnas möjligheter försämrades rejält redan i onsdags då Frederik Jakobsen kraschade i en dansk ligamatch och tvingades lämna återbud.

– Efter det återbudet hade jag gladeligen tagit två poäng på förhand, så vi måste vara nöjda, även om bonuspoängen hade suttit fint också, sa Teurnberg.

De knappa tusentalet åskådarna på Skrotfrag Arena fick annars se en jämn kamp. Dackarna hade 15–9 efter fyra heat och gjorde ett litet ryck i det åttonde då man gick fram till 28–20 tack vare att Maciej Janowski och Rasmus Jensen löste en "femetta". Jensen körde riders replacement för Jakobsen i det heatet och var då involverad i sin tredje raka "femetta" för kvällen.

Ledningen med åtta poäng höll sig fram till tolfte heatet. Då tog Rospiggarna sin första "femetta" för kvällen och följde även upp med en fullträff till i heatet därpå. Dackarna kontrade med en fullträff av Maciej Janowski och Jacob Thorssell i det andra nomineringsheatet och återtog ledningen med fyra poäng.

Det var alltså öppet inför det avslutande heatet där 4–2-överläge för Dackarna skulle betyda lika i mötet totalt och omkörning om bonuspoängen. Så blev det också då Rasmus Jensen höll ut Kim Nilsson från start och Jason Doyle kom trea.

– Jag var på väg att köra om Rasmus, men han fick ett litet res så jag var tvungen att slå av lite. Det räckte för att han skulle hålla undan lätt sen, sa Kim Nilsson som var riktigt het för Rospiggarna.

Det skulle bli ett revanschmöte mellan Jensen och Nilsson. De fick förtroendet i skiljeheatet om bonuspoängen.

– Jag gick in med gott självförtroende och kom lite längre ut i banan i skiljeheatet och kom förbi ganska säkert. Det var skönt, sa Kim Nilsson.

– Vi får vara nöjda med att få med en poäng hem.

Rasmus Jensen var bäst för kvällen i Dackarna med 13 poäng, men kunde inte glädjas helt efter matchen.

– Det grämer mig att förlora skiljeheatet förstås. Annars kändes det bra, sa han.

Teurnberg förklarar valet av Jensen i skiljeheatet.

– Rasmus kom från seger i heatet innan och kändes het, sa han.

Poängplockarna:

Dackarna: Rasmus Jensen 13, Jason Doyle 12, Jacob Thorssell 11 Maciej Janowski 10, Avon van Dyck 2.

Rospiggarna: Kim Nilsson 15, Kai Huckenbeck 9, Timo Lahti 5, Adrian Miedzinski 5, Oleg Mihailov 4, Daniel Henderson 4.

Kim Nilsson blev matchhjälte för Rospiggarna trots förlusten. Han körde in 15 poäng på sex heat och vann framförallt skiljeheatet som betydde bonuspoäng.
Kim Nilsson blev matchhjälte för Rospiggarna trots förlusten. Han körde in 15 poäng på sex heat och vann framförallt skiljeheatet som betydde bonuspoäng.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!