Dackarna tog tre poäng i Smålandsderbyt

Det var under torsdagskvällen dags för derby igen, fast nu på Skrotfrag Arena. Dackarna och Lejonen drabbade samman och det slutade med seger (51–39) för Mikael Teurnbergs gäng. "Vi var sargade men det är sport vi håller på med", säger Dackarnas lagledare.

Jacob Thorssell stegrar efter att ha vunnit ett heat mot Lejonen.

Jacob Thorssell stegrar efter att ha vunnit ett heat mot Lejonen.

Foto: Josef Jacobsson

Speedway2021-08-05 22:21

Efter tisdagens tunga förlust i Avesta mot Masarna hoppades Dackarna på en bättre kväll hemma mot Lejonen. Det började med ett tre-tre-heat men efter att Målillalaget fick igång maskineriet blev det islossning och det blev en femetta i det andra heatet, signerat firma Jakobsen/Jensen.

Många heat blev skrivna till tre-tre i protokollet men faktum var att Dackarna bara förlorade två. Lejonen blev istället besegrade i sju heat. Den främsta aktören var Luke Becker som tog 14 poäng före Rasmus Jensens tolv. 

I Teurnbergs lag har plats sex och sju varit väldigt ifrågasatta under säsongen. På torsdagen fick laget revansch, och sexan Maksymilian Bogdanowicz tog även han en trepoängare i det första nomineringsheatet, vilket Teurnberg är glad över. 

– Det var därför jag körde med honom. Jag har sett honom på de allsvenska matcherna och han jobbar hårt. Det kommer inte bara att man tar tre poäng utan det finns kapacitet hos honom och det fick han betalt för idag. 

Förutsättningarna i denna match var betydligt bättre än mot Masarna. 

– Vi hade hemmaplan, där är vi mycket starkare plus att Jakobsen var med idag. Men vi är såklart sargade när inte GP-grabbarna är med.

Från och med heat två hade Dackarna ledningen hela matchen. 

– Det är inte idag det avgörs. Men många blir väldigt drastiska när man förlorar en match. Jag säger inte att fortsättningen på säsongen kommer bli enkel. Vi har en hel del tuffa matcher framför oss. Nu i grundserien hänger inte allt på enstaka matcher utan det gör det i slutspelet. Nu handlar det bara om att plocka poäng för en bra position tills det ska köras om det på riktigt. 

Men han sticker inte under stol med hur viktiga dessa två poäng plus bonuspoängen var.

– Poängen var väldigt viktiga för man vill inte hamna under press och känna kniven mot strupen när det handlar om slutspelsplatser.

Förarpoäng Dackarna: 1) Luke Becker: 13p, 2) Jason Doyle (Riders Replacement), 3) Frederik Jakobsen: 10p, 4) Rasmus Jensen: 12p, 5) Jacob Thorssell: 11p, 6) Max Bogdanowicz: 3p, 7) Sammy van Dyck: 0p.

Förarpoäng Lejonen: 1) Rohan Tungate: 13p, 2) Jakub Miskowiak: 8p, 3) Mathias Thörnblom: 2p, 4) Jaroslaw Hampel: 5p, 5) Grzegorz Walasek: 10p, 6) Linus Eklöf: 0p, 7) Casper Henriksson: 1p.

Mikael Teurnberg påväg för att övervaka heatet.
Mikael Teurnberg påväg för att övervaka heatet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!