Dackarna studsade tillbaka snabbt och vann lätt

Masarna lyckades inte bjuda upp till kamp på allvar. Dackarna tog en övertygande seger med och tog därmed snabb revansch för poängtappet i premiären senast. 55-35 slutade matchen.

Jacob Thorsell vann nionde heatet före Rasmus Jensen och såg till att Dackarna gjorde ett avgörande ryck till 34-20.

Jacob Thorsell vann nionde heatet före Rasmus Jensen och såg till att Dackarna gjorde ett avgörande ryck till 34-20.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-06-08 20:32

Dackarnas stjärnor Maciej Janowski och Jason Doyle hade helt annan fart på sin grejer jämfört med senast och turades om att leverera klara heatsegrar. Den första "femettan" stod formstarka duon Rasmus Jensen och Jacob Thorssell för i det andra heatet. Nästa poängövertag för Dackarna kom i sjätte heatet då Maciej Janowski och Frederik Jakobsen ordnade 4-2 och 21-15 i matchen så långt.

Dackarnas avgörande ryck kom i heat åtta och nio. Först var det Janowski och Jacobsen som körde hem en snygg "femetta" och Jacob Thorssell och Rasmus Jensen fick också till en fullträff i följande heat. Den innebar 34–20 och i praktiken spiken i kistan.

Det blev faktiskt så att Masarna inte lyckades få till mer än 3-3 i något heat. Piotr Pawlicki körde riktigt bra och tog 16 poäng, men han var alldeles för ensam i Avestalaget.

I Dackarna fanns däremot många glädjeämnen. Rasmus Jensen (12) och Jacob Thorssell (8) visade prov på fin stabilitet igen och tog 20 poäng tillsammans.

Dessutom presterade Janowski och Doyle på den nivå som man kan förvänta sig. Båda hade 11 poäng inför nomineringsheaten där Janowski visade klass och körde om Piotr Pawlicki och vann heatet och landade på 14 poäng mot Doyles 12.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!