Teurnberg: "Vill bygga kontinuitet i gänget"

Trots att en del förare sviktade i premiären senast för Dackarna väljer lagledaren Mikael Teurnberg att ställa upp med samma manskap mot Masarna. "Jag vill bygga en kontinuitet i det här gänget", säger han.

Jason Doyle fick inte fart på hojen som han tänkt sig i debuten för Dackarna senast och har mer att ge mot Masarna.

Jason Doyle fick inte fart på hojen som han tänkt sig i debuten för Dackarna senast och har mer att ge mot Masarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-06-07 17:00

Många höjde nog på ögonbrynen när Dackarna bara lyckades ta en poäng i premiären hemma mot Västervik. Profiler som Maciej Janowski och Jason Doyle presterade inte på topp då, men Mikael Teurnberg ser ingen anledning till att göra några justeringar i laguppställningen till tisdagens möte med Masarna.

– Vi gjorde en godkänd match som helhet senast även om segern gled oss ur händerna lite retligt till slut. Jag ser ingen poäng med att hålla på och ändra i laget i det här läget utan jag vill ge de här förarna chansen att köra kontinuerligt och komma in i det successivt, säger Teurnberg.

– Det är väldigt viktigt för förare som Janowski och Doyle och även Rasmus Jensen som inte har kört i Målilla på länge att få chansen att vänja sig vid banan och hitta rätt inställningar. Vanligtvis är ju fördelen av hemmabana stor i speedway, men just i säsongsupptakten när många förare inte varit på banan på länge blir den fördelen inte lika uppenbar.

Masarna kommer från en klar förlust hemma mot Smederna i premiären och borde kunna bli en lätt nöt att knäcka för Dackarna. Teurnberg har dock respekt för de regerande svenska mästarna som möblerat om en hel del i sitt lag jämfört med premiären.

– Jag tar inte så allvarligt på att de föll mot Smederna som är väldigt starka. Nu kommer Masarna med bröderna Pawlicki och Antonio Lindbäck som alla har riktigt hög kapacitet när det stämmer för dem fullt ut. Sedan får vi se upp med Francis Gusts som är en ung lettländare som har inlett säsongen riktigt starkt. Sedan har de även Philip Hellström Bängs i laget som är en av landets mest lovande juniorer.

I premiärmatchen handlade en del av efterspelet även om att publiken inte slöt upp i den omfattning som klubben hade hoppats. Av de 500 platser som fanns tillgängliga gick bara runt 400 åt.

– Den gången fick vi klartecken att kunna ta in publik först på matchdagen. Nu har biljettförsäljningen varit öppen längre, men på måndagen fanns det fortfarande en del biljetter kvar. Vi tror att det kan bero på att speedwaypubliken inte är så van vid att behöva förköpa biljetter, men det är det som gäller nu och det är inte så krångligt som man kan tro.

Dackarnas lag: 1) Maciej Janowski, 2) Frederik Jakobsen, 3) Rasmus Jensen, 4) Jacob Thorssell, 5) Jason Doyle, 6) Max Bogdanowicz, 7) Avon van Dyck.

Dackarna hoppas att fylla upp platserna för de 500 åskådare man får ta in på läktarna.
Dackarna hoppas att fylla upp platserna för de 500 åskådare man får ta in på läktarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!