Vargarna aktuella för återkomst i Bauhausligan

Den klassiska klubben Vargarna kan göra Dackarna sällskap i Bauhausligan kommande säsong. "Vi vill tillbaka på sikt, men frågan är när förutsättningarna finns", säger klubbens ordförande Michael Olsson.

Filip Hjelmland hissar blommorna i skyn efter finalavancemanget. Han flankeras av William Drejer och Mateusz Tonder.

Filip Hjelmland hissar blommorna i skyn efter finalavancemanget. Han flankeras av William Drejer och Mateusz Tonder.

Foto: Kenny Wiis

Speedway2022-09-01 15:39

Vargarna har visat intresse för att ta steget upp i Bauhausligan, men det finns olika parametrar för styrelsen att ta ställning till.

– Frågan är mer om vi tar steget 2023 eller 2024. Vi vill tillbaka på sikt, men frågan är när förutsättningarna finns. Det handlar inte bara om vår förening utan även hur allsvenskan kommer se ut. Vi kommer se till att det blir bäst för oss, oavsett om det blir att stanna ett år till och bygga ekonomin och organisationen eller att ta klivet upp. Man måste göra riskbedömningar, både ekonomiskt och sportsligt. Det är ett stort beslut som ska tas, säger klubbens ordförande Michael Olsson.

Den här säsongen har Vargarna tagit hem seriesegern i allsvenskan och vann i onsdags den andra semifinalen hemma mot Indianerna B med 56–34.

Mycket tacke vare Dackeföraren Filip Hjelmland som jublade i depån efter att det sista heatet hade körts.

– Det är gött. Alltså, det är ju för det här som jag kom in i laget i slutet av säsongen. Jag är här för att vi ska komma till final, det var det första målet vi snackade om när jag skrev på, säger Filip Hjelmland som bidrog med mäktiga 14 poäng på fem heat.

undefined
Filip Hjelmland och William Drejer tog två femettor ihop.

Finalen körs 14 och 15 september mot Valsarna.

Valsarna, med bland annat Antonio Lindbäck och Victor Palovaara, blir något att bita i?

– Ja. Men det ska köras om det också. Den som utnyttjar sin hemmabana bäst kommer vinna.

Karta: Kråkvilan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!