Teurnberg nöjd med insatsen mot Vetlanda: "Mycket bra"

Kampen om en direktplats till semifinalen är knallhård. Dackarna gav sig själva en rejäl chans efter toppinsatsen hemma mot Vetlanda och seger med hela 61–39. "Vilka fighters vi har i det här laget".

Jacob Thorssell och Rasmus Jensen firar en femetta.

Jacob Thorssell och Rasmus Jensen firar en femetta.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-08-31 21:29

Visst, Dackarna var klart favorittippat inför hemmamötet mot Vetlanda. Men...att de skulle vinna med 61–39, det var det nog inte många som hade trott och väntat sig. Dackarna körde kort och gott skjortan av ett stukat Vetlanda, utan bland andra världsettan Bartosz Zmarzlik. 

– Vi hade ett starkt lag, men det ska göras också, sa Dackelagledaren Mikael Teurnberg, såklart helnöjd med lagets insats i prestigemötet. 

Och det var inget snack om att matcha sitt lag lugnt och försiktigt efter att segern var i hamn efter elva heat, nä, nä.

– Vi ville ha med oss så många förarpoäng som möjligt med tanke på slutspelet och att vi vill ta andraplatsen i serien, säger Teurnberg och fortsätter:

– Västervik vann ju också sin match stort. Det blir spännande in i det sista. Jag måste säga att det var en fröjd att se killarna ikväll. 

Jo, det kunde nog de flesta av de 1 811 åskådarna skriva under på. Dackeförarna visade hög klass rakt igenom den här aftonen. Teurnberg gladde sig inte minst åt Ricky Klings åkning i sitt första heat – som han vann. 

– Jättekul. Han har blivit bättre och bättre ju mer han har kört. I de heat han kom sist visade han också att han hängde med fartmässigt.

Redan på torsdag är Dackarna i farten igen. Då är det match borta mot Indianerna i Kumla. Seger där lär vara ett måste för att knipa andraplatsen och därmed en direktplats till semi. 

Blir det några ändringar i laget?

– Vi kör med samma uppställning förutom att Luke Becker ersätter Rasmus Jensen, säger Mikael Teurnberg.  

Poäng Dackarna: Jason Doyle 14, Maciej Janowski 12, Tai Woffinden 11, Rasmus Jensen 11, Jacob Thorssell  10, Ricky Kling 3

Poäng Vetlanda: Brady Kurtz 8, Peter Ljung 7, Tomasz Gapinski 5, Victor Palovaara 4, Filip Hjelmland 4, Robin Aspegren 1.

Tai Woffinden gjorde säsongsdebut på hemmaplan.
Tai Woffinden gjorde säsongsdebut på hemmaplan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!