Dackarna avstår Riders Replacement: "Finns heta förare"

Maciej Janowski missar Dackarnas möte med Rospiggarna borta på tisdagen. Lagledaren Mikael Teurberg avstår möjligheten att köra "Riders Replacement" för honom. "Det finns heta förare att ta in", säger han.

Mikael Teurnberg har tagit ut både Luke Becker och Rasmus Jensen för Dackarna mot Rospiggarna och avstår möjligheten att köra riders replacement för Maciej Janowski.

Mikael Teurnberg har tagit ut både Luke Becker och Rasmus Jensen för Dackarna mot Rospiggarna och avstår möjligheten att köra riders replacement för Maciej Janowski.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-06-21 16:30

Maciej Janowski fick avstå sina två sista heat i bortamatchen mot Lejonen i torsdags efter att ha skadat handen i en vurpa. Redan då var Mikael Teurnberg inne på att låta den polska stjärnan avstå att köra mot Rospiggarna på tisdag och så blir det.

– Han behöver ett par dagar till för att återhämta sig. Frågan har istället varit om vi ska köra "Riders Replacement" för honom eller ej. Jag kom fram till att vi har heta förare som kan gå in och i regel så tycker jag att det är jobbigt för laget som helhet att välja det alternativet, säger han.

Därmed låter Teurnberg Rasmus Jensen köra igen efter att ha missat den senaste matchen på grund av GP-kval. Luke Becker som gjorde succé i debuten mot Lejonen blir också kvar.

– Rasmus Jensen och Frederik Jakobsen tror jag ska fungera bra tillsammans och så får Luke Becker sällskap av Jakob Thorssell. De har kört en del tillsammans i England tidigare så det borde bli bra.

Jason Doyle blir kvar på sin position som nummer fem. På plats sex och sju skiftar dock Avon van Dyck och Max Bogdanowicz plats.

– Det beror mer på snittet de har. Avon ligger något högre och placeras därför som nummer sex. Jag har inte bestämt hur körningen på den positionen fördelas till slut.

För Mikael Teurnberg personligen blir matchen mot Rospiggarna speciell.

– Jag har en lång historia i Rospiggarna både som förare och ledare, men nu har jag inte varit i klubben sedan 2018. Lite speciellt blir det att gå in i den andra depån istället, men när väl matchen är igång så kommer jag inte tänka så mycket på det.

En del av förarna i Rospiggarna är kvar sedan Teurnbergs tid.

– Både Kim Nilsson och Timo Lahti känner jag väl. Rospiggarna har ett starkt lag så det kommer bli tufft. Dessutom har de gjort en hel del förändringar på banan och har ett annat underlag mot när jag var där så det har vi ingen fördel av heller.

Dackarna toppar serien efter tre omgångar med fem poäng. Rospiggarna ligger sexa på två poäng på tre matcher.

Dackarna:

1) Rasmus Jensen

2) Frederik Jakobsen

3) Jacob Thorssell

4) Luke Becker

5) Jason Doyle

6) Avon van Dyck

7) Max Bogdanowicz

Rospiggarna:

1) Kim Nilsson

2) Kai Huckenbeck

3) Timo Lahti

4) Andrey Kudriashov

5) Adrian Miedzinski

6) Daniel Henderson

7) Erik Gheorghe

Luke Becker
Luke Becker
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!