Chockförlust för Dackarna – vaknade för sent

Lejonen – en mumsbit för Dackarna? Icke alls. Toppkandidaten förlorade sensationellt mot hungriga lejon. Matchen slutade 46-44 till Lejonen.

Fredrik Lindgren och Peter Ljung deppar ikapp i depån under matchen mot Lejonen där hemmaförarna inte alls fick det att stämma.

Fredrik Lindgren och Peter Ljung deppar ikapp i depån under matchen mot Lejonen där hemmaförarna inte alls fick det att stämma.

Foto: Roelof Stroetinga

Speedway2017-05-16 18:35

Med tre Dackeförare topp-fem från helgens GP-tävling i Polen, och med segern mot Piraterna i premiären i färskt minne, var Målillaklubben storfavorit mot Lejonen. Med all rätt.

Men som ni vet kan det mesta hända i idrottens värld.

Det kraftigt nederlagstippade Gislavedslaget ”chockade” alla och följde upp vinsten mot Masarna i elitseriepremiären med att även vinna mot Dackarna.

För någon vecka sa Fredrik Lindgren till vår tidning att det inte går att sväva iväg när det går bra. Han sa också att det kan svänga från vecka till vecka.

Så rätt han hade. Dackarna gick inte alls att känna igen när Lejonen kom till G&B Arena i tisdags kväll.

Det här var ju match som Målilla-laget på papperet bara skulle vinna. Så gott som alla hade nog också den känslan inför matchen. Inte minst med åtanke på vad som hände förra veckan, då Dackarna tokimponerade i slutet av matchen och vände underläge till storseger borta mot Piraterna.

Så blev det inte den här gången. Dackarna hade ingen fart den här aftonen – till skillnad mot gästerna.
Inför det sista heatet hade hemmalaget chans att ta en poäng om de tog en femetta. Men nä, det här var Lejonens och Piotr Pawlickis kväll. Han kom tvåa bakom Patryk Dudek, vilket räckte för att vinna  matchen åt Lejonen.

De flesta 3 101 åskådarna fick därmed vända hem besvikna från G&B Arena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!