Carl-Anton laddad för ny GP-fest

Utöver ett år har det körts GP i Målilla sedan 2005. Nu är det dags för ny speedwayfest på G&B Arena. ”Det ska bli spännande”, säger GP-generalen Carl-Anton Johansson.

Många åskådare brukar lockas till GP-tävlingen i Målilla.

Många åskådare brukar lockas till GP-tävlingen i Målilla.

Foto: Karl Edgren

Speedway2019-08-15 20:05

Han har han gjort det här i många år nu, Carl-Anton Johansson. Han är förväntansfull, men precis som vanligt är det vädret som är det stora orosmomentet.

– Just nu ser det inget vidare ut. Det är frustrerande såklart. Men vi får hålla tummarna in i det sista att regnet håller sig borta, säger Johansson.

Bortser man från vädret är det upplagt för en riktig speedwayfest. I den totala GP-ställningen skiljer det bara två poäng mellan VM-ledaren Bartosz Zmarzlik (61) och fyran Marin Vaculik (59).

– Det är en riktigt öppen historia. Förhoppningsvis kan spänningen leva ända fram till sista tävlingen i Torun, menar Carl-Anton.

Den stora nyheten för årets GP är fredagens träning nya betydelse. Alla förare får nu delta i ett kval där det gäller att köra ett så snabbt varv som möjligt. Belöningen till den som kör snabbast är först få välja startpositioner på banan till lördagen.

– Det är väldigt intressant. Träningen blir nu en värdemätare för vilka som kan tänkas köra bäst på lördagen om banan är sig lik.

Fredrik Lindgren och Jacob Thorssell (wild card) kommer representera Sverige på lördag då Antonio Lindbäck tvingas avstå på grund av skada.

– Det vore roligt om Thorssell kunde överraska. Vi får hoppas på svenska framgångar och att Dackeförarna kan leverera.

På tal om Dackarna tror Carl-Anton på en viss Maciej ”Magic” Janowski på lördag.

– Han har laddat upp med att fiska vid en stuga här i skogarna. Han ihop med Zmarzlik blir farliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om