Björling tillbaka på ovalen där karriären började

Han började med knattespeedway i Dackarna. Nu ställs William Björling mot moderklubben när Piraterna gästar Målillaklubben i den fjärde omgången av Bahausligan.

William Björling körde i allsvenskan när Vargarna gästade Indianerna på måndagen. På tisdagen är han tillbaka speedwaykarriären började när Piraterna ställs mot Dackarna i Målilla.

William Björling körde i allsvenskan när Vargarna gästade Indianerna på måndagen. På tisdagen är han tillbaka speedwaykarriären började när Piraterna ställs mot Dackarna i Målilla.

Foto: Kenny Wiis

Speedway2021-07-01 10:00

De fem milen från Oskarshamn till Målilla har Piraternas William Björling åkt ett otal gånger. För det var på Dackarnas hemmarena Skrotfrag Arena som 21-åringen började köra speedway som knatteförare. Men några speciella känslor tror han inte att han kommer känna när han rullar in för sitt första heat mot moderklubben.

– Det vete fan faktiskt. Det är kanske lite speciellt att köra där men det är inget jag kommer tänka på när jag kör, säger Björling när MVT-Sporten når honom på väg till måndagens match i allsvenskan där han kör för Vargarna. 

Där har han 1.400 i snitt efter de två första omgångarna. I Bauhausligan har han så här långt bara kört två heat för Piraterna och har på dessa fått med sig en poäng.

Vad har du för förväntningar inför mötet med Dackarna.

– Jag har inga direkta förväntningar. Jag brukar inte sätta några mål så. Jag bara kör mitt race. Men jag har gjort två matcher i allsvenskan och några i division 2 så jag tycker jag har rätt bra fart, säger han. 

Piraterna saknar ett flertal förare och lagledaren Daniel Davidsson följde på måndagskvällen med en viss oro två saker. Matcherna som Björling, Tomas Jonasson och Rasmus Broberg körde. Men också väderprognosen som på måndagen såg allt annat än lovande ut.

– Den säger att det ska regna en massa i Målilla i morgon. Det vore inte bra om det blir inställt, då blir jag yxtokig, säger Davidsson. 

Matchen liverapporteras på www.vimmerbytidning.se med start 18.45 på torsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!